Pretraga

[VIDEO] DIY: napravi ruksak za tjelesni bez šivanja!

A- A+

Škola je počela, a vama se uz sve ostale troškove ne izdvaja još i novac za torbe za tjelesni ili ne želite pridonositi ogromnim količinama tekstilnog otpada. Baš zbog takvih situacija smo pronašli tutorial s kanala Pinbusters pomoću kojeg ćete naučiti kako iz majice napraviti torbu za tjelesni i tako vas riješiti obje dileme.

Unsplash

Moda je jedna od najvećih zagađivača prirode i o tome smo pisali u više navrata, ali nekada je teško vidjeti jednostavna rješenja koja su zabavna, financijski isplativa i produžuju vijek odjevnom predmetu koji bi inače završio kao otpad. Iako se ne čini kao da puno pomažete takvim sitnicama, kada više ljudi mijenja navike i pomaže smanjiti otpad malim stvarima, tada to prerasta u velike stvari i otpad se znatno smanjuje.

Izdvojeni članak

Moda guši naš planet – mogu li prosvjedi srednjoškolaca promijeniti industriju?

Za ovaj projekt najbolje je iskoristiti neku staru majicu koju više ne nosite ili staru majicu koja ste iznosili, ali volite dizajn na majici i žao vam je da ostanete bez nje. Ovako ćete zadržati dizajn i dati mu novi život.

Postupak izrade

Prvo je potrebno rukave odrezati tako da je linija rukava ravna, a zatim rukave razrežite na trakice i zavežite u čvor susjedne trakice. Postupak ponovite na donjem dijelu majice. Na duplom dijelu ovratnika majice napravite rez za svake strane jer ćete kroz taj dio provući uže. Na kraj užeta pričvrstite zihericu pomoću koje ćete uže provući kroz ovratnik. Zatim kraj užeta pričvrstite zihericom za dno torbe ili ga pričvrstite iglom i koncem.

Na videu pogledajte detaljne upute izrade.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rYGaMcv7YAQ]