Pretraga

[VIDEO] U ovom se studentskom klubu održao prvi techno party u Hrvatskoj

A- A+

U Klubu studenata elektrotehnike svima poznatijem po kratici KSET, na Štefanje sada već davne 1991. godine, održan je prvi techno party u Hrvatskoj. Organizirao ga je, DJ Mary pravim imenom Miljenko Rajaković, koji će sljedeći petak, na istom mjestu nastupiti na svojevrsnom revivalu. Uz njega će nastupiti i Popsimonova.

Screenshot: YouTube( Krankšvester – Gaber)

Izdvojeni članak

Top lista klasika elektronske muzike

– DJ Mary će goste rasplesati svojim izborom oldschool electra, EBM-a i techna, a Popsimonova šarmirati live izvedbom osobnog glazbenog repertoara te nas tako vratiti sve u, sad već daleku, 1991. kada se u upravo u KSET-u održao prvi techno party u Hrvatskoj, poručuju u najavi tuluma KSET-ovci.

Iako su onomad rijetki imali uređaje za snimanje, srećom ovaj je tulum djelomično i snimljen. Video klip možete pogledati na dnu članka.

Prije toga se bolje upoznajte s DJ-evima, koji će zabavljati prisutne na svojevrsnom revivalu prvog techno partya u Hrvata, održanom prije nepunih 28 godina.

DJ Mary
DJ, producent te jedan je od pionira elektronske i industrijske scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, svoju karijeru je započeo upravo u KSET-u krajem 80-ih. Njegov jedinstveni stil proizlazi iz duboke ljubavi prema elektronskoj glazbi, a inspiraciju dobiva iz electra, EBM-a, industriala, techna, new beata i sličnih žanrova. Tijekom karijere nastupao je u brojnim europskim gradovima, osnivač je i rezident elektronskog programa ART & STRATEGY koji se održavao u Sirupu, Tvornici i Medici, a gdje je ugostio imena kao što su Popsimonova, Le Chocolat Noir, Ivan Antunović, Svart1, Alen Belajec i mnoge druge.

Popsimonova
Hrvatska producentica, skladateljica i tekstopiskinja čije je pravo ime Lana Jastrevski, aktivna je na sceni od 2006. godine. Brojna gostovanja u europskim gradovima dokaz su velikog internacionalnog interesa za Lanin taman i poseban electro stil. Inspiraciju za svoje pjesme nalazi u electru, industrialu, new i dark waveu, EBM-u, technu, ali i melankoličnom i industrijskom okruženju rodnog grada Siska. Glazbu piše uglavnom na engleskom jeziku, a svoju solo karijeru počinje 2008. godine nakon raspada electro tandema Dekolaž čija je bila članica. Album ‘’Die Brücke’’ objavila je u suradnji sa Zarkoffom, a diskografska kuća Electronic Emergencies objavljuje njezin prvi samostalni studijski album ‘’Brokedown Palace’’. Surađivala je i s Heinrichom Muellerom i DJ Stingrayom na projektu NSRB-11.