Pretraga

[VIDEO+FOTO] Spektakularno otvorena 30. Univerzijada na kojoj hrvatske boje brani 50-ak studenata

A- A+

Jubilarna 30. ljetna univerzijada spektakularno je sinoć otvorena na kultnom stadionu San Paolo u Napulju, gdje se okupilo više od 20.000 gledatelja. Na Univerzijadi nastupa preko 6.000 studenata sportaša iz 112 država svijeta od čega će njih nešto preko 50, braniti boje Hrvatske.

Neki od njih su već izašli na borilišta, a svakako valja istaknuti pobjedu vaterpolista u prvom u kolu, budući da se nalaze u ‘skupini smrti’, a pred njih su stavljena visoka očekivanja.

Na otvorenju nastupio i Andra Bocelli

Izdvojeni članak

Može li Napulj biti kao Zagreb 1987.? Doznat ćemo u narednih 12 dana

S obzirom na tradiciju vaterpola u Hrvatskoj i činjenicu da je izabrana vrsta sačinjena od kadrova Mladosti, Juga, Primorja i drugih, ne nadati se ozbiljnom rezultatu, bilo bi neozbiljno.

I upravo vaterpolist Matias Biljaka, nosio je hrvatsku zastavu na otvorenju Univerzijade, na kojoj je uz ostali zabavno-scenski nastup, zapjevao i Andrea Bocelli. Njegov nastup, a i cjelovito otvorenje 30. univerzijade, možete pronaći na ovom linku.

Uz vaterpoliste, hrvatska od ekipnih sportova ima predstavnike i u košarci te od individualnih u taekwondou, judu, gimnastici, ritmičkoj gimnastici, atletici te streličarstvu.

Očekujemo barem nekoliko izvrsnih rezultata

Vaterpolisti su sa 17:9 svladali Australiju na otvorenju vaterpolo turnira, a na borilištima su bili i gimnastičari. No, Leonardo Kušan na konju s hvataljkama te Marko Jovičić u parteru, nisu uspjeli proći kvalifikacije.

Na prošlogodišnjem ESI-u, judaš Marin Franušić uzeo je broncu pa se imamo pravo nadati i u njegov dobar rezultat.

Večeras u 20 sati na parket će po prvi puta košarkaši, koji će se pod obručima u prvom kolu obračunati s Rusima.

Kao kandidate za odličja osim vaterpolista, valja istaknuti Kristinu Tomić, taekwondoisticu koja se u zadnje dvije godine okrunila dvjema broncama na svjetskim prvenstvima te zlatom na europskom. U istom sportu očekivanja za velike rezultate imamo i od Brune Vuletić te Lovre Brečića.

Na prošlogodišnjem ESI-u, judaš Marin Franušić uzeo je broncu pa se imamo pravo nadati i u njegov dobar rezultat.