Pretraga

WhatsApp za nekoliko dana prestaje raditi na pojedinim mobitelima, provjerite je li vaš na listi

A- A+

WhatsApp ukida podršku za mobitele koji koriste verziju Androida 5.0 i starije te verziju iOS-a 12 i starije. Riječ je uglavnom o starijim mobitelima koji ionako nemaju dovoljno funkcionalnosti za pokretanje aplikacije. Ukidanje podrške dogodit će se 24. listopada.

Foto: Unsplash

WhatsApp 24. listopada prestaje raditi na pojedinim, starijim modelima Androida i iPhonea. Ova je odluka donesena kako bi se developeri mogli fokusirati na razvijanje modernijih značajki za aplikaciju.

– Da bismo odabrali što ćemo svake godine prestati podržavati, kao i druge tehnološke tvrtke, gledamo koji su uređaji i softver najstariji te imaju najmanji broj ljudi koji ih koriste. Ti uređaji također nemaju najnovija sigurnosna ažuriranja ili možda nemaju funkcionalnosti potrebne za pokretanje WhatsAppa, piše na službenoj stranici popularne aplikacije za razgovore.

Izdvojeni članak
whatsapp aplikacija na mobitelu

WhatsApp nakon dugo godina dobiva novi izgled: Nema više toliko prepoznatljive boje

Od 24. listopada, WhatsApp će raditi samo na uređajima s Androidom 5.0 i novijim te iOS-om 12 i novijim. Prije završetka podrške, WhatsApp će korisnicima s takvim mobitelima poslati poruku kao podsjetnik da ih nadograde. Riječ je, napominjemo, o dosta starim mobitelima. Trenutno najnovija verzija Androida je Android 14, dok je najnoviji za iPhone iOS 17.

Za provjeru koji Android koristite, otiđite u postavke vašeg mobitela i skrolajte do odjeljka ‘About Phone’. Na iPhoneu je potrebno otići u postavke, odjeljak ‘General’, potom kliknuti na ‘About’.