Pretraga

Zagrijavanje za Weekend.16: Slavoj Žižek još jednom obećao doći u Rovinj

A- A+

Ususret 16. izdanju najbolje regionalne konferencije, brojni ljubitelji Weekend Media Festivala okupili su se u restoranu But u središtu Zagreba na zagrijavanju za novo izdanje festivala koji će i ove godine, od 21. do 24. rujna, u Rovinju okupiti i prezentirati najbolje od domaće i regionalne komunikacijske, marketinške, medijske i kreativne industrije. Mnogobrojna poznata i manje poznata lica tako su u opuštenom druženju podržala novo izdanje Weekenda, a među njima su bili i Ida Prester, Bizzo, Andrea Andrassy, Antonija Blaće, Petar Štefanić, Dražen Oreščanin, Damjan Rudež te brojni drugi.

weekend media festival

Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i Boris Kovaček | Foto: WMF

– Naš cilj je potaknuti promjene, poticati inovacije i povezivati ljude. Weekend Media Festival je mjesto gdje se rađaju i razmjenjuju ideje, ostvaruju suradnje i stječu nova znanja. Otvaramo prostor za dijalog i razvijanje novih perspektiva. Tako nas i na Weekendu.16 čeka pažljivo osmišljen program koji pokriva različite aspekte komunikacijske i marketinške industrije, kao i tehnologije i kreative. Najvažnije je da publika osjeti da nas pokreće strast prema onome što radimo i da se iz godine u godinu trudimo stvarati sve sadržajnije programe festivala, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Ovogodišnji program Weekenda skenira aktualnosti iz marketinške, komunikacijske, medijske, kreativne, gejming i IT industrije, ali i psihologije i umjetnosti te (p)ostaje epicentar novih ideja i vrućih trendova. Program osmišljen tako da oduševi, inspirira i potakne na akciju, ove je godine bogatiji za nešto sasvim novo. Weekend Media Festival od svog prvog izdanja izlazi iz okvira, uvijek rastući i šireći se u nova područja. Osluškujući potrebe tržišta u proteklih nekoliko godina, Weekend će se u svom 16. izdanju proširiti na područje ljudskih potencijala.

Tako će od 21. do 24. rujna u sklopu Weekenda.16 biti održan prvi HR.Weekend, namijenjen svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima tvrtki, kao i svima zainteresiranim za razvoj i primjenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim resursima. Jedna od istinskih zvijezda prvog HR.Weekenda je dr. Nikolaos Dimitriadis, direktor i suosnivač vodeće tvrtke u području neuroznanosti, Trizma Neura, koji povezuje neuroznanost i ponašanje s područjem marketinga, komunikacija, leadershipa i obrazovanja.

But who is coming to Weekend.16?

Žižek je ponovno obećao da će doći, naslov je panela uglednog slovenskog filozofa Slavoja Žižeka koji tvrdi da će ove godine sigurno biti u Rovinju krajem rujna i na Weekendu.16 govoriti o svim izazovima današnjega društva. Osim osebujnog filozofa, posjetitelji iz cijele regije imat će priliku čuti predavanja svjetski poznatih imena poput Kishore Mahbubania, bivšeg predsjednika Vijeća sigurnosti UN-a, diplomata, intelektualca i autora poznatog po analizi međunarodnih odnosa i geopolitike koji će u istoimenom panelu otkriti Je li (se) Zapad izgubio?. Tanya Golesic, glavna izvršna direktorica kanadske modne kompanije Mackage i jedna od najmoćnijih žena u svijetu luksuzne mode približit će svijet luksuza iz prve ruke.

Osim njih, publici će zanimljivosti iz svojih industrija otkriti i Kai-Marcus Thäsler, njemački stručnjak iz područja outdoor oglašavanja, Munawar Ahmed, HR stručnjakinja koja je partnerica u tvrtki Oliver Wyman i gostujući predavač na Standfordu, Jan Grarup, nagrađivani danski ratni fotoreporter, te David Silverman, producent globalno popularne animirane serije The Simpsons.

Sve novosti možete pratiti na webu Weekend Media Festivala, kao i putem Instagram i Facebook profila.