Pretraga

Zbog rođendanskog poklona, 17-godišnjakinja postala multimilijunašicom

A- A+

U dobi od 14 godina tinejdžerica iz Arizone Bella Weems željela si je priuštiti polovan automobil za svoj 16. rođendan, ali su joj roditelji rekli da ne očekuje njihovu pomoć, nego da sama zaradi novac za veliki poklon. Ona nije oklijevala te je odmah počela čuvati djecu. No, ubrzo je shvatila da ‘babysitterstvo’ nije njen poziv nego da ima izniman talent za izradu nakita. Zaradila je 350 dolara čuvajući djecu, a roditelji su joj dali još toliko te je pokrenula biznis. Izrađivajući nakit, koji je potom prodavala na kućnim zabavama, sajmovima, ulici i buticima u dobi od 17 godina, koliko sada ima, postala je multimilijunašica.

Foto: Origami Owl

Sve je počelo velikom ambicijom tada 14-godišnje Belle Weems da si za 16. rođendan priušti polovan automobil. Roditelji je nisu odvratili od te ideje, ali su joj rekli kako će za takav poklon sama morati zasukati rukave. Tinejdžerica je počela čuvati djecu, a usput razmišljala kako da zaradi još više novca. Shvatila je da bi joj to moglo poći za rukom, izradom nakita za koji je pokazala izniman talent. Sada, tri godine poslije, napravila je ogromni biznis te očekuje prihod u ovoj godini od 250 milijuna dolara, piše Business insider.

Izdvojeni članak

Mlada dizajnerica kreira unikatan nakit i odjeću

Sa samo 700 dolara pokrenula posao

Čuvajući djecu, Bella je sanjala kako utržiti nešto veći novac i doći do željenog automobila. Ubrzo se pokazalo da djevojka krije u sebi nesvakidašnji talent za izradu nakita.

Zaradila je 350 dolara babysittingom, a roditelji su joj pomogli s još toliko, pa je odmah pokrenula vlastiti biznis. Unikatni nakit koji je izrađivala, nudila je na kućnim zabavama, sajmovima, dućanima, pa čak i ulici.

Poduzetna tinejdžerica nedugo od pokretanja biznisa se povezala s izrađivačima nakita iz cijele Arizone, koji su zatim počeli svoje unikate prodavati putem njene ‘Origami Owl’ kompanije, na privatnim zabavama te sajmovima.

Izdvojeni članak

Šmizzzla je spojila stare materijale i kreativnost za moderan nakit

Njezino carstvo ima 373 zaposlenih i suradnju s 50 tisuća dizajnera nakita

Bellino carstvo, kojim će do kraja njenog školovanja upravljati obitelj, danas ima 373 redovno zaposlenih, a surađuje s više od 50 tisuća dizajnera nakita, koji svoje produkte reklamiraju te prodaju preko Origami Owla.

Prošle je godine tvrtka ostvarila prihode od 24 milijuna dolara, a ove će se zarada povećati deset puta i doseći 250 milijuna dolara.

Na kraju dodajmo da je Bella ostvarila i prvotni cilj i kupila si bijeli Jeep, kojemu je dala ime Alice.