Pretraga

Znate li koja je najduža tramvajska linija? Probajte skupiti 10/10 na kvizu o javnom prijevozu u Zagrebu

A- A+

Život u Zagrebu nezamisliv je bez tramvaja i autobusa. Studentima i srednjoškolcima ZET je obavezno prijevozno sredstvo, no mnogi znaju samo kako doći od faksa do studentskog doma i natrag. Povijest javnog prijevoza u Zagrebu prilično je zanimljiva i bogata, a brojne tramvajske i autobusne linije mogu vas odvesti bilo gdje, čak i izvan granica samoga grada. Ovih deset pitanja ‘podebljat’ će vaše znanje o javnom prijevozu u Zagebu, a mogu vam dobro doći i na nekom pub kvizu o našem glavnom gradu.

tramvaj

Foto: Pixabay

Vjerojatno ne postoji osoba koja se nije prilikom boravka u Zagrebu provozala tramvajem ili autobusom. Tramvaji su svakodnevica brojih studenata i srednjoškolaca, a iako se stalno vozimo u njima, rijetko razmišljamo kako su ti tramvaji i njihove rute izgledali nekada ili kuda voze sve te linije koje nam nisu na dohvat ruke.

Zagrebački je javni prijevoz znatno napredovao od 1881. godine, kada su tramvajska kola koja su vukli konji krenula u promet. Tijekom godina dodavale su se i ukidale brojne linije, a većina linija svoju je trasu promijenila barem jednom. Sada možete provjeriti svoje znanje i usput naučiti nešto više o prošlosti i sadašnjosti javnog prijevoza u Zagrebu.

Za rješenja kliknite na ‘nastavak teksta’.