Pretraga

Deset najvećih srednjih škola u Hrvatskoj po broju učenika

A- A+

evarazdin.hr

Izdvojeni članak

Deset najvećih hrvatskih fakulteta po broju studenata

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama školuje se najveći broj učenika. Ovaj gradić u Osječko – baranjskoj županiji ima nešto više od 16 tisuća stanovnika, ali i srednju školu s 1 358 učenika. Među najvećih deset srednjih škola po broju učenika su četiri iz glavnog grada, te dvije iz Varaždina. Na ovoj listi su još škola iz Koprivnice, Krapine i Ivanić Grada.

Našička Srednja škola Isidora Kršnjavoga najveća je po broju učenika u Hrvatskoj. Među deset najvećih četiri su smještene u Zagrebu, a dvije u Varaždinu. Koprivnička, krapinska i ivanićgradska srednja škola također su na ovoj listi s preko 1 100 učenika.

Našice su gradić u Osječko – baranjskoj županiji sa 16 tisuća stanovnika. No, njihovu srednju školu pohađa 1 358 učenika. Sastoji se od tri pedagoške jedinice, Gimnazije, Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske te Industrijsko – obrtničke škole. Nastava se odvija u dvije smjene, a prvu pohađaju učenici Gimnazije i Ekonomske podijeljeni u 23 odjeljenja, a drugu učenici Industrijsko – obrtničke škole, trgovine i ugostiteljstva raspoređenih u 27 razreda.

Od škola koje se sastoje samo od jednog smjera odnosno jedne pedagoške jedinice najbrojnije su zagrebačka X. i XV. gimnazija. Elektrostrojarska škola u Varaždinu treća je po brojnosti učenika srednja škola u Hrvatskoj. Sastoji se od dva tehnička smjera, jednom četverogodišnjim i jednom trogodišnjem, a pohađa ju 1 237 učenika.

Zagrebački ‘Ruđer‘ je druga najveća tehnička škola koja ima četiri smjera. Već smo objavili podatak, da je Ekonomski fakultet daleko najbrojniji po broju studenata u Hrvatskoj. Najveća srednja škola, koja školuje veliki broj ekonomista na nekoliko smjerova je Gospodarska škola Varaždin. Evo lista deset najvećih srednjih škola u Hrvatskoj po broju učenika.