Pretraga

Dvije nastavnice iz Hrvatske dobile prestižnu međunarodnu nagradu koja se dodjeljuje najboljima

A- A+

Dvije učiteljice iz Hrvatske, Ivana Bašić i Nada Ratković, dobile su međunarodnu nagradu Global Edu-Conclave 2022. Kako je priopćila nastavnička mreža Školska zbornica, Bašić primila je nagradu Innovative Educator Award, dok je profesorica Ratković primila nagradu Researcher Award.

Ivana Bašić i Nada Ratković dobitnice su nagrade Global Edu-Conclave 2022 | foto: Pixabay; press

Za još jedno lijepo međunarodno priznanje koje je stiglo u Hrvatsku pobrinule su se dvije nastavnice – Ivana Bašić i Nada Ratković. Svaka u različitoj kategoriji dobile su međunarodnu nagradu Global Edu-Conclave 2022, izvijestila je nastavnička mreža Školska zbornica.

Kako navode u priopćenju, učiteljica Ivana Bašić dugi niz godina sa svojim učenicima provodi projekte u kojima  na kreativan i praktičan način promiče ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda. U projektima su rješavali konkretne okolišne, društvene i gospodarske probleme u svojoj lokalnoj zajednici.

Izdvojeni članak

Opuzenska učiteljica dobila prestižnu nagradu: ‘Stalno se usavršavam kako bih učenike pripremila za život’

Nada Ratković je profesorica ekonomske grupe predmeta u Srednjoj strukovnoj škola bana Josipa Jelačića u Sinju i vanjski suradnik, asistentica na Katedri kvantitativna ekonomija na Ekonomskom Fakultetu u Splitu. Aktivni je edukator u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije te predavačica na brojnim državnim i međunarodnim konferencijama, webinarima, skupovima i radionicama, stoji u priopćenju grupe Školska zbornica.

Uz to valja spomenuti i kako je na dodjeli priznanja učiteljica Bašić bila je glavna govornica te je prezentirala aktivnosti iz svoga razreda kojima doprinosimo ciljevima održivog razvoja, a pokazatelj su napretka kako bismo osigurali dugoročni razvoj ljudskog društva bez narušavanja ravnoteže u okolišu.

Ove nagrade dodjeljuje Međunarodni institut za organizirana istraživanja (I2OR) u suradnji s Centrom za pametnu modernu tehnologiju – Sveučilište Western Sydney (Australija), Green ThinkerZ (Indija), Prof. GD Agarwal centar za pametni razvoj i zagovaranje okoliša (Indija), The Intelligent Indian (Indija), Wakelet (UK), IJRECE, TRJ i Sustainable Cosmos (Indija) i Elsevier’s Mendeley (Nizozemska).