Pretraga

Fuchs otkrio: Grad Zagreb i Zagrebačka županija od ponedjeljka na online nastavi

A- A+

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, otkrio je danas uoči sjednice Vlade kako će učenici u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji od ponedjeljka biti na online nastavi, a izuzetak su učenici od 1. do 4. osnovne i maturanti. Podsjetimo, jučer je istu odluku donijela i Istarska županija.

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, ministar obrazovanja Radovan Fuchs uoči današnje sjednice Vlade rekao je kako se i dalje modeli nastave dogovaraju s lokalnim stožerima. Smatra da se taj pristup pokazao vrlo učinkovitim.

– Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo prijeći na C model, kazao je ministar, prenosi N1 televizija.

Podsjetimo, Istarska županija jučer je donijela sličnu odluku. Ondje je od 12. do 17. travnja nastava obustavljena za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a svi ostali učenici, uključujući i maturante, bit će na modelu C.

Fuchs dodaje i kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto. Kaže o da se nada da će ova nova kampanja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

– Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitelji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje, rekao je Fuchs, prenosi N1 televizija.

Dopuna teksta, 8. travnja 2021. u 13:34h

Kako doznaje Jutarnji list, odluka o prelasku na C model nastave u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji odnosi se na učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te na sve srednjoškolce osim maturanata. Odluka će na snazi biti tjedan dana, a nakon isteka tog razdoblja napravit će se analiza ove mjere.