Pretraga

Hrvatski grad uveo nagradu za najbolje učitelje, njih pet dobilo je po 2.000 kuna

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagradilo je 511 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika bruto iznosom od 10.000 kuna. Ta nagrada dodjeljuje se svega par godina, a na sličan potez ove se godine odlučio i jedan grad. Grad Koprivnica pet je najboljih učiteljica nagradio nemalim novčanim iznosom od 2.000 kuna.

Foto. Grad Koprivnica

Odgojno-obrazovne djelatnice škola čiji je osnivač Grad Koprivnica ove su godine za svoju izvrsnost dobile nagradu od 2.000 kuna. Ovo je prvi puta da se najboljima dodjeljuje novčani iznos.

Nagrađeno pet učiteljica

Najbolje učitelje odabiru upravo njihovi kolege iz učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola, a ove godine za svoju izvrsnost nagradu su dobile Martina Kobaš, učiteljica engleskog jezika u OŠ ‘Antun Nemčić Gostovinski’; Sanja Pakasin, učiteljica likovne kulture u OŠ ‘Braća Radić’; Tijana Martić, učiteljica tehničke kulture u OŠ ‘Đuro Ester’; Ljubica Živko, edukacijska rehabilitatorica u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ‘Podravsko sunce’ i Maja Petrović, profesorica klavira u Umjetničkoj školi ‘Fortunat Pintarić’.

– Drago nam je da nastavljamo ovu lijepu tradiciju. Ponosni smo na svoj obrazovni sustav. Naši ljudi ostvaruju velike iskorake u svom radu i na tim temeljima počiva naše snažno gospodarstvo. Grad Kopirnica ima dovoljno snage da učitelje nagradi te im omogući daljnji razvoj njihovih programa i ideja. Također imamo dovoljno snage za razvoj obrazovne infrastrukture, kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Izdvojeni članak
nastavnica

Ovo su imena 511 najboljih učitelja i nastavnika u Hrvatskoj, dobili su nagradu od 10.000 kn bruto

‘To je dodatni vjetar u leđa i znak da radim dobar posao’

Nagrađena učiteljica Martina Korbaš istaknula je kako je velika čast i zadovoljstvo biti izabran jednoglasno od strane kolektiva kojeg čini 55 kolega.

– To je dodatni vjetar u leđa i znak da radim dobar posao. Drago mi je da su kolege prepoznale moj trud i rad, kazala je Kobaš.

Prijemu su uz učitelje prisustvovali i ravnatelji.

– Dosita lijepo da se okupimo svake godine na Svjetski dan učitelja kako bismo nagradili one učitelje koji su odabrani ispred svojih učiteljskih vijeća za najbolje u protekloj školskoj godini. Puno je vrijednih učitelja koji se svake godine jako trude i nastoje što bolje i kvalitetnije obavljati svoj posao na dobrobit učenika, kazao je Krešo Grgac, ravnatelj OŠ ‘Braća Radić’ u Koprivnici.

Napomenimo za kraj i kako je na sam Dan učitelja novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo 511 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika, a njihova imena možete vidjeti ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap