Pretraga

Ovo su imena 511 najboljih učitelja i nastavnika u Hrvatskoj, dobili su nagradu od 10.000 kn bruto

A- A+

Svakog 5. listopada obilježava se Dan učitelja, a na taj dan posljednjih nekoliko godina Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike. Ove godine s bruto iznosom od 10.000 kuna nagrađeno je njih 511. Srednja.hr dodatno nagrađuje sve dobitnike s posebnim popustom od 50 posto za našu veliku obrazovnu konferenciju srednja.hr+ Obrazovnih deset.

nastavnica

Foto: D. Kovačević, srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Dana učitelja nagradilo je bruto iznosom od 10.000 kuna 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021. Kroz javni poziv nagrađuju se istaknuti pojedinci koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske.

U kriterije koji se boduju prilikom nagrađivanja ulaze, između ostaloga, mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.


SREDNJA.HR IMA POSEBNO IZNENAĐENJE ZA NAGRAĐENE

Za najbolje profesore iz cijele zemlje srednja.hr je pripremila posebno iznenađenje povodom našeg 10. rođendana. Konferencija srednja.hr+ Obrazovnih deset okupit će vodeće ljude obrazovanja i znanosti te studente i učenike kako bi zajednički pokušali odgovoriti na pitanje: gdje se obrazovanje kretalo zadnjih deset godina, a kamo ide? Svi nagrađeni obrazovni djelatnici mogu ostvariti 50 posto na kupnju fizičkih i online ulaznica do 18. listopada. Standardna cijena za fizičku/online ulaznicu je 400kn/350kn, a za najbolje profesore primijenit će se popust od 50 posto te će ulaznica biti 200kn/175kn. Svi nagrađeni profesori koji žele iskoristiti ovaj popust mogu nam se javiti na mail  do 18. listopada. Više detalja o konferenciji možete pročitati ovdje.


Fuchs: ‘Moramo jačati odgojnu ulogu škole i osnaživati prosvjetne radnike’

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uputio je videočestitku povodom Dana učitelja i dodjele nagrade najuspješnijima među njima.

– Ponajprije vam želim zahvaliti što ste odabrali ovaj plemeniti poziv kojim pridonosite oblikovanju budućnosti našega društva. Stotine je zadaća i uloga koje neumorno ispunjavate, iz dana u dan, godine u godinu, generacije u generaciju. I nema odgovornije zadaće od odgoja, poučavanja i usmjeravanja mladih znatiželjnih umova. Unatoč tome, svjesni smo da učitelji nisu svemoćni i da mnogi drugi faktori u društvu imaju često i veći utjecaj na formiranje i ponašanje djece i mladih pa upravo zato moramo, više nego ikad prije, jačati odgojnu ulogu škole i osnaživati prosvjetne radnike, rekao je u svojoj čestitki najboljima ministar Radovan Fuchs.

Ministar dodatno ističe kako je ključno jačanje kapaciteta učiteljske profesije uz privlačenje i zadržavanje najboljih u sustavu te sustavno poticanje razvoja učiteljskih potencijala. Jedna od mjera kroz koju se to potiče je i ovo nagrađivanje najuspješnijih.

– Ovom prigodom želio bih čestitati najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima, a njih je 511, sa željom da zadržite otvorenost srca i uma te u djece i učenika nastavite razvijati i podržavati otvorenost i kreativnost duha i intelekta. Pozdrav i zahvale idu i vašim ravnateljicama i ravnateljima, kolegicama, kao i članovima vaših obitelji koji su vam pomogli tijekom profesionalnog rasta i razvoja u najvrjednijoj misiji odgoja i obrazovanja. Iznimno sam ponosan na izvrsne napore i trud uložen u realizaciju prošle školske godine, koja je unatoč pandemiji i potresu većim dijelom održana u učionicama. I provedena istraživanja pokazuju koliko je to pozitivno utjecalo na mentalno zdravlje djece i dobrobit učenika, ali i nastavnika. Siguran sam da ćemo zajedno učiniti sve kako bi i ovu školsku godinu naši učenici proveli u školskim klupama sa svojim vršnjacima, u zdravom i sigurnom okruženju, rekao je Fuchs.

Izdvojeni članak

Traže se najbolji nastavnici: Njih 500 dobit će 10.000 kuna, objavljeni su kriteriji

U izradi Nacionalni plan razvoja sustava obrazovanja

Osvrnuo se i na budućnost kazavši kako su ispred nas novi ciljevi i izazovi, a okvir za promjene je, kaže, Nacionalni plan razvoja sustava obrazovanja koji je trenutno u izradi.

– Možda se vaši učenici za deset ili 20 godina neće sjećati baš svog školskog gradiva, ali s nostalgijom će se prisjećati svake školske uspomene i imena kako prvih učitelja, tako i onih koji su ih otpratili u svijet odrastanja. Sjećat će se osjećaja koji je u njima škola pobuđivala i to je ono što vrijedi. Kao primjer, nositelj normi i vrijednosti zajednice, nosite golem teret i golemu snagu. Hvala vam na hrabrosti i hvala na predanosti, poručio je Fuchs.

U nastavku se nalazi popis 511 nagrađenih nastavnika uz obrazloženje. Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [608.33 KB]

nastavnica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap