Pretraga

Kreće dodjela nagrade najboljim učenicima u Hrvatskoj: Ovdje možete pratiti Oskar znanja

A- A+

Zbog epidemioloških mjera, dodjela Oskara znanja ove se godine održava na daljinu. Svečana virtualna dodjela započinje u petak u 18 sati, a možete je pratiti uživo. Nagrađenima će kipići doći na školsku adresu.

Skulptura Oskar znanja za 2020. godinu | foto: srednja.hr

– Priređivanjem i snimanjem emisije o učenicima i mentorima dobitnicima nagrade Oskara znanja, Agencija za odgoj i obrazovanje želi hrvatskoj javnosti pokazati uspjeh talentiranih i vrijednih učenika i njihovih mentora koji im prenose ljubav prema znanju te zajedno pomiču granice u učenju i istraživanju. U emisiji ćemo predstaviti škole iz kojih dolaze nagrađeni učenici, ući u njihove učionice, razgovarati s njihovim mentorima. Najbolji mladi kemičari gostovat će u studiju Oskar znanja i raditi pokuse, svirati, pričati o svojim iskustvima… U studiji će gostovati prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja i dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, najavili su iz te Agencije.

Specijalnu emisiju Dodjela Oskar znanja, koja započinje u 18 sati, Agencija za odgoj i obrazovanje pripremila je u suradnji s produkcijskom kućom Izvan fokusa, a vizualni dizajn i jinglove kreirao je Vrisak studio.

PRATITE UŽIVO:

https://youtu.be/l0eIeaVecos

 

–  Organizacija natjecanja uvijek je bila golem posao, a pogotovo sada u vrijeme pandemije, rekla je prošlog tjedna ravnateljica Agencije. Istaknula je kako je ponosna što su se natjecanja, unatoč prošlogodišnjem lockdownu, ipak uspjeli organizirati školska natjecanja, u razdoblju od rujna do prosinca.

Osim na YouTube kanalu Agencije, prijenos možete pratiti i na Facebook stranici Oskar znanja.

Izdvojeni članak

Ovo su naši najbolji učenici i njihovi nastavnici: Poznata imena dobitnika Oskara znanja za 2020.

Svim oskarovcima, učenicima i mentorima, pripada i skulptura Oskar znanja, koja će im biti poslana u školu. Autorica skulpture Oskar znanja je Chiara Cetušić, učenica 3. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zagreb.

Novi, ažurirani popis, dobitnika Oskara znanja možete preuzeti ovdje.

Alumni bazu dobitnika oskara znanja pogledajte na portalu srednja.hr ovdje.