Pretraga

Ministarstvo: Maturanti iz jedne vrste škola ipak će nastavu imati online, a ne uživo

A- A+

Budući da se oko početka nastave u ponedjeljak pojavilo mnogo pitanja, pitali smo Ministarstvo hoće li učenici trećih razreda trogodišnjih srednjih škola nastavu  pohađati online ili uživo. Iz Ministarstva kažu kako svi učenici trogodišnjih škola nastavljaju s online nastavom, a nastavu na daljinu imat će i učenici četvrtih razreda medicinskih škola.

Radovan Fuchs

ministar Radovan Fuchs | foto: Denis Gaščić, srednja.hr

– Generalni stav je da nastava za učenike od 1. do 4. razreda idu u školu, ali jednako tako i učenici četvrtog razreda srednje škole, zbog državne mature. Četvrti razredi srednjih škola ići će po pojačanim epidemiološkim mjerama, rekao je jučer ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

No, nije precizirao što će biti s maturantima trogodišnjih i petogodišnjih srednjih škola pa smo pitali ministarstvo što je s učenicima tih škola.

– Odluka o odvijanju nastave uživo se odnosi na učenike završnih razreda – četvrtih razreda srednjih škola kod četverogodišnjih škola te petih razreda kod petogodišnjih škola, pojasnili su nam iz Ministarstva.

Dakle, svi učenici trogodišnjih srednjih škola nastavu će imati online, a na online nastavu idu i učenici četvrtih razreda petogodišnjih, medicinskih, srednjih škola. Tek će učenici petih razreda petogodišnjih srednjih škola nastavu pohađati uživo, kao i njihovi kolege maturanti iz četverogodišnjih programa.