Pretraga

Mogu li umjetnost i STEM ići zajedno? Prijavi se na zimski kamp i otkrij!

A- A+

Ovogodišnji zimski praznici kao stvoreni su za kreativno izražavanje uz dozu znanosti jer Udruga ‘Korak do znanosti’ organizira Zimski znanstveni kamp STEMart. Na ovom zimskom kampu svi sudionici koristiti će znanstvene koncepte iz svih područja prirodnih znanosti, modele, eksperimente, multimediju i umne mape, izradu funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene igre i konstrukcije, a sve njih imati će priliku izraziti na svoj jedinstveni, kreativan, slobodan, umjetnički način.

Foto: Korak u znanost, službene stranice

Izdvojeni članak

STEMI-ju iz Rijeke prva nagrada na Idea Knockoutu

Zainteresirani sudionici mogu odabrati jedan od dva termina održavanja Kampa od 27.-30. prosinca ili od 2.-5. siječnja te će uz malo mašte stvarati zanimljiva znanstveno-umjetnička djela. Struja i roboti će pomoći da koriste liniju i boje na jedinstvene načine, šuma će otkriti svoju umjetnost, magnetizam svoju čarobnost, matematičke obrasce moći će pretvoriti u opipljive slike, a kemija i fizika otkriti će kako stvarati neuobičajene, ali prave radove. 

Uz stručno vodstvo članova udruge ‘Korak u znanost’ sudionicima će biti pružena prilika da u prostoru Udruge aktivno se bave znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom, iskustveno učiti te korisiti sva svoja osjetila kako bi izrazili svoju inovativnost i kreativnost, testirali svoje pretpostavke i moguća rješenja, slobodno istraživali i izrađivali nešto što zaista funkcionira, a svemu tome će pridodati svoju maštu.

Više informacija o Kampu, kao i o uvjetima prijavljivanja provjerite ovdje.