Pretraga

STEMI-ju iz Rijeke prva nagrada na Idea Knockoutu

A- A+

Riječki startup STEMI na ovogodišnjoj Bugovoj ‘Knockout Idei’ osvojili su prvo mjesto i time sebi osigurali izlaganje svog proizvoda za najmlađe u Las Vegasu. Njihov Hexapod – robot – pauk je igračka kojom žele da djeca kroz igru steknu znanjia i vještine iz znanosti, tehnologije, elektronike i matematike. 

Foto: http://www.bug.hr/

Izdvojeni članak

JOBSTEM: U Hrvatskoj su djevojčice uspješnije od dječaka u STEM-predmetima

Pobjedom na ‘Knockout Idei’ pod organizacijom portala Bug, STEMI-ji su osigurali dvije povratne karte za Las Vegas, smještaj kao i izlagački štan na CES-u u siječnju 2017. godine. Kao i tri godine do sad, ‘Knockout Idea’ održala se u Kinu Europa u Zagrebu.

Svog tehnološki napravljenog robota pauka riječki STEM-ovci na čelu s osnivačem Marinom Trošeljom izlagat će pred najvećim najvećim svjetskim tech novinarima, investitorima i potencijalnim distributerima iz SAD-a. 

Inače, njihov je Hexapod igračka koju djeca moraju sastaviti sama, prateći video-upute kroz koje, usput, stvaraju strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek kada pauka sastave mogu se s njim igrati na način da njegovim kretnjama upravljaju putem aplikacije na mobitelu.  

Osim riječkog start up-a STEMI u Kinu Europa drugim je mjestom slavila ekipa iz Crne Gore svojim proizvodom bombe Clockwork Briefcase i trećim mjestom proglašena su čak dva tima Smart Lumies sa svojim edukativnim kockicama za logičko razmišljanje te Gamma Chef sa svojim robotom koji kuha ručak potpuno automatizirano.

Na natjecanju je sudjelovalo 20 timova, od toga 18 iz Hrvatske te po jedan iz Crne Gore i BiH.