Pretraga

Pitali smo MZO kolika je plaća ministra za vrijeme samoizolacije: Dobili smo bezobrazan odgovor

A- A+

Ministar Radovan Fuchs završio je u samoizolaciji te je njegovo Ministarstvo jutros objavilo kako će ga iduća dva tjedna mijenjati državni tajnik Stipe Mamić. Zanimalo nas je stoga kolika je plaća ministra za vrijeme samoizolacije, no iz ministarstva su nam, bezobrazno, zahvalili što ‘brinemo za ministrovo zdravlje’.

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Mnogi nastavnici ovih dana upozoravaju kako im odlazak u samoizolaciju predstavlja problem jer za to vrijeme mogu dobiti samo naknadu od 4.257,28 kuna, što je znatno smanjenje plaće. Ljudi ipak moraju platiti režije, kredite, itd.

Budući da je jutros Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo kako je ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs završio u samoizolaciji, pitali smo njegovo Ministarstvo kolika je plaća ministra za vrijeme samoizolacije.

Međutim, iz Ministarstva su nam bezobrazno odgovorili: ‘zahvaljujemo Vam na brizi za ministrovo zdravlje’.

Odgovor MZO-a na naš upit | screenshot

Kad smo već kod ministrovog zdravlja, isto je Ministarstvo jutros objavilo i kako ‘ministar nema simptome bolesti’. U samoizolaciji je, naime, jer je bio u kontaktu s vozačem.

Pitanje o obrčunavanju plaćâ državnih dužnosnika za vrijeme samoizolacije uputili smo Ministarstvu financija te ćemo ga objaviti kad nam odgovore.