Pretraga

Preminuo omiljeni učitelj, kolege se opraštaju dirljivim riječima: ‘Sjećanje na njega nikada neće umrijeti’

A- A+

Tužna vijest stiže iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića Metković – preminuo je učitelj Željan Brljević (63). Brljević kojeg su mnogi od milja zvali Učo niz je godina bio sindikalni povjerenik Sindikata Preporod, a bio je i voditelj KUD-a Ploče, odakle se opraštaju od njega.

Željan Brljević|Foto: Sindikat Preporod/Unsplash

Iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću obavijestili su kako je nakon teške bolesti preminuo dugogodišnji učitelj te škole, Željan Brljević.

– Sjećanje na njega nikada neće umrijeti, poručili su kratko iz škole uz obavijest da će se komemoracija u predvorju škole održati ovog utorka u 17:30.

Posljednji ispraćaj bit će u srijedu u 14:00 na mjesnom groblju u Momićima.

Niz godina bio je povjerenik u Preporodu

Brljević je bio sindikalni povjerenik Sindikata Preporod od 2007. godine u školi, a jedno vrijeme i na razini županije. Iz Sindikata Preporod u nekrologu ističu da je imao nemjerljiv doprinos djelovanju tog sindikata u našoj najjužnijoj županiji.

– Dragi Željane! Znali smo da već duže vrijeme vodiš bitku s teškom bolešću. Vjerovali smo nekako da ćeš snagom volje i vedrinom svoga duha izaći i iz ove bitke kao pobjednik. Nažalost, podmukla te bolest nadjačala. Da si, Željane, život živio punim plućima vidljivo je iz svestranosti tvojih interesa. Uz učiteljski si posao stigao sudjelovati na tolikim folklornim manifestacijama, skrbiti o svojim mandarinama… Da i, uza sve ovo, predano si obnašao i dužnost povjerenika u podružnici i županijskog povjerenika, stoji u nekrologu objavljenom na webu Preporoda.

‘Ispraćamo te sa zahvalnošću’

Ističu i da je Brljević bio izrazito angažiran na otklanjanju posljedica katastrofalne poplave koja je Metković pogodila 2010. godine, a kada su stradale kuće brojnih članica i članova ovog sindikata. Nije mu, navode u Preporodu, bilo lako cijelo desetljeće subotama sjedati u automobil i ‘potegnuti’ na sastanke više od 1.000 kilometara od Metkovića do Zagreba i natrag.

– Sada, kada si nas, dragi Željane, zauvijek napustio, kada si za svagda otišao tamo gdje nam je svima poći, ispraćamo te sa zahvalnošću za sav tvoj doprinos našoj sindikalnoj organizaciji. Pridružio si se svakim danom sve brojnijoj podružnici naših članica i članova koji fizički više nisu s nama, ali koji odozgo prate rad sviju nas koji nastavljamo putem kojim smo zajednički krenuli, putem zaštite naše profesije i osiguranja boljih uvjeta svima onima koji žive za poučavanje i od poučavanja. Tebi, dragi Željane, hvala na svemu, a tvojoj obitelji, u ime svih članica i članova Tvoga sindikata, upućujemo riječi iskrene sućuti, poručuju iz Sindikata Preporod.

Bio je voditelj KUD-a

Željan Brljević bio je i voditelj Kulturno-umjetničkog društva Ploče.

– Svi naši članovi su mu zahvalni na nesebičnom doprinosu razvoju folklora u Pločama. Ovim putem izražavamo iskrenu sućut njegovoj obitelji. Počivao u miru Božjem, poručili su iz KUD-a Ploče.