Pretraga

Profesor na YouTube kanalu objašnjava gradivo Kemije za osnovnu, srednju i faks

A- A+

Ivica Petar Čališ profesor je koji na Youtube kanalu Nova Eva kroz projekt Vjera i znanost objašnjava gradivo Kemije za osnovnu, srednju školu te fakultet. Osim samog gradiva, na kanalu će biti objavljeni i svi riješeni zadaci s državne mature iz Kemije.

Screenshot YouTube

Magistar edukacije kemije, Ivan Petar Čališ, učenicima i studentima na YouTube kanalu pruža besplatne instrukcije. Do ideje za projekt Vjera i znanost došao je prije nekoliko godina.

Izdvojeni članak

Zemlja znanja: Svaki drugi srednjoškolac u Hrvatskoj koristi privatne instrukcije

– Naime, ja sam profesor kemije, a tada student, u razgovoru s lokalnim župnikom don Ivanom Šibalićem na Knežiji (Zagreb) dogovarao sličan projekt s obzirom na to da smo imali mogućnosti. Studio Nova Eva (kao što se može vidjeti na kanalu) radi i vjeronauke, pjesme duhovne tematike i slično. Uočila se potreba među mnogim učenicima i studentima za instrukcijama koje su mnogima preskupe. Zbog toga smo krenuli u projekt Vjera i znanost gdje iz normalne kršćanske ljubavi ne tražeći ništa za to, profesori ili studenti objašnjavaju gradivo, kaže nam profesor Čališ.

Uskoro će biti objavljene i riješene državne mature

Na kanalu trenutno u sklopu projekta Vjera i znanost profesor objašnjava gradivo Kemije osnovne i srednje škole te fakulteta, a kako nam kaže, poseban naglasak bit će na riješenim zadacima svih državnih matura koje će uskoro krenuti objavljivati. Budući da je profesor od prije godinu i pol dana u kolicima, sve su prilagodili tome.

– Vjerojatno ćemo krenuti i na druge predmete čim nađemo predavače koji su vrlo kvalitetni. To je posljedica toga što na župi postoje besplatne instrukcije za djecu, besplatne pripreme za maturu i još mnoštvo sadržaja. Stoga je ovo bio prirodan slijed. Inače projekt vode salezijanci – red redovnika u Crkvi koji se osobito bave odgojem mladih. Isto tako postoji mobilna aplikacija Nova Eva koja se bavi duhovnosti i najpoznatija je molitvena aplikacija u Hrvatskoj, objašnjava nam profesor Čališ.

Kombinacija vjere i znanosti

Na pitanje kako se točno pri objašnjavanju gradiva Kemije kombiniraju vjera i znanost, profesor nam odgovara da se na početku pozdravi duhovnim pozdravom te se na kraju kaže duhovna poruka – citat nekog sveca koji upućuje da gradivo kemije i nije toliko bitno i da ima puno bitnijih stvari od kemije i škole.
– Vrlo jednostavan program. Osim toga, predavači snimaju gradivo iz kršćanske ljubavi dajući svoje darove znanja drugima na korištenje ne očekujući uzvrat, dodaje Čališ.

Profesor na YouTube kanalu objašnjava gradivo Kemije za osnovnu, srednju i faks
Share via
Copy link
Powered by Social Snap