Pretraga

Puljak objavio izvješće: Poznato koje se splitske škole obnavljaju u 2021.

A- A+

Novi gradonačelnik Splita Ivica Puljak objavio je Primopredajno izvješće izvršnih ovlasti koje je pripremila Gradska uprava na čelu s bivšim gradonačelnikom Androm Krstulovićam Oparom. Proučili smo što izvješće govori o školama.

ivica puljak

Ivica Puljak gostovao je u našem podcastu | foto: srednja.hr

Da Split ima problema s manjkom škola, i nije neka novost. No, Primopredajno izvješće izvršnih ovlasti, koje je za novog gradonačelnika Puljka pripremila Gradska uprava starog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, malo bolje pokazuje tu sliku.

U tijeku je sanacija male športske dvorane OŠ Brda, rekonstrukcija i opremanje dvije učionice u OŠ Spinut, izgradnja pješačkog prilaza sa sjeverne strane OŠ Skalice, zamjena rasvjetnih tijela na prvom katu OŠ Lokve-Gripe, realizacija projekta Uređenje dvorišta OŠ Srinjine te rekonstrukcija hidrantske mreže OŠ Spinut. Također, u rujnu bi trebale biti gotove energetske obnove OŠ Pojišin i OŠ Mertojak.

Izdvojeni članak
ivica puljak

Puljak za srednja.hr o organizaciji škola: ‘Treba postaviti ljude koji znaju školstvo, financije menadžment’

Redovito i kapitalno održavanje osnovnih škola od 2017. do 2020. grad je koštalo 19.469.022 kuna, a za nabavku namještaja, računalne i ostale opreme za osnovne škole u istom je razdoblju izdvojeno 3.327.687 kuna. Za pomoćnike u nastavi grad je pak izdvojio 5.529.994 kuna.

Krstulovićeva Gradska uprava ugovorila je do kraja 2021. godine i uslugu tehničke zaštite svih osnovnoškolskih ustanova Grada Splita, a u postupku ugovaranja su i radovi uređenja zelene površine u okolišu OŠ Mejaši.

– Potrebno je ugovoriti uslugu organiziranog prijevoza učenika OŠ Žrnovnica, OŠ Srinjine, OŠ Mejaši i OŠ Ravne njive-Neslanovac za slijedeću školsku godinu, pokrenuti postupke nabave projektne dokumentacije za nadogradnju OŠ Ravne njive-Neslanovac te riješiti pitanje zemljišta za projekt izgradnje OŠ Centar za autizam, zadaće su to koje je Puljku ostavila stara gradska vlast.

PROUČITE CIJELO IZVJEŠĆE:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.71 MB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Što će Puljak napraviti s obrazovnim ustanovama, tek ćemo vidjeti. Gostujući prije izbora u našem podcastu, kazao je kako na čelo škola treba postaviti ljude koji znaju školstvo, financije i menadžment.