Pretraga

Slika balona u udžbeniku uplašila tviteraša: ‘Djeca će nam postati gej!’

A- A+

Pomalo je nevjerojatno koliko je malo potrebno da se netko zabrine. Nekoliko roditelja tako je zabrinula slika u udžbeniku iz Prirode i društva za treći razred. Naime, u lekciji o prometu nacrtan je balon u duginim bojama, u čemu je jedan Twitteraš prepoznao ‘nesvjesnu sugestiju’ LGBTIQ propagande.

screenshot: Twitter

– Razlikuje se [balon] od LGBTIQ zastave samo u zadnjoj boji, no, nije ni smisao subliminalnosti da bude krajnja. Ona vrši nesvjesnu sugestiju, napisao je danas na Twitteru korisnik imena Plemić Lijepog Izričaja.

Zasmetalo ga je, naime, što je u udžbeniku Prirode i društva za treći razred osnovne škole nacrtan balon obojen u dugine boje.

U tome vidi ‘nesvjesnu sugestiju’, valjda LGBTIQ propagande.

Upozorio je čak i da nas ‘uvjeravaju da Istanbulska konvencija sprječava nasilje nad ženama’.

Postaju li djeca zbog plavog busa HDZ-ovci?

No iako je skupio desetak lajkova, gospodin se našao na udaru kritičara koji se ismijavaju njegovom teorijom.

Izdvojeni članak

Komentar: Protiv koga su, zapravo, protivnici gej udomitelja?

– Molim da se istakne na kojoj stranici udžbenika je ovo kako bismo ih mogli istrgnuti prije nego što nam djeca pogledaju u šareni balon na vrući zrak i postanu članovi LGBTIQ zajednice zauvijek, ironično je komentirao politolog Marko Vučković.

Našalio se i kako se nada da pogledom na plavi autobus ne postaju HDZ-ovci.

Inače, Plemić Lijepog Izričaja žestoki je, nazovimo ga tako, ‘borac protiv LGBTIQ propagande’. Tako je danas upozorio i da lipanj nije LGBTIQ, što god to trebalo značiti.