Pretraga

Stranice ‘Škole za život’ koštale skoro 50 tisuća kuna: Na njima se više ništa ne objavljuje

A- A+

Budući da na domeni skolazazivot.hr već nekoliko mjeseci nije objavljen nikakav sadržaj, zanimalo nas je koliko Ministarstvo plaća navedenu domenu te plaća li nekoga da (ne) vodi sadržaj na njoj. Iz MZO-a kažu da su izrada i uređivanje stranica koštali 49.400 kuna. Projekt je završio, a ugovor istekao.

Zadnja objava na stranici bila je 20. srpnja | screenshot: Škola za život

– Mrežna stranica www.skolazazivot.hr izrađena je i održavana u sklopu ESF projekta Podrška provedbi cjelovite kurikularne reforme (CKR). Domenu za navedenu mrežnu stranicu je osigurao CARNet, kažu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na naš upit, odgovorili su i koliko je koštala izrada navedenih stranica, pokrenutih za mandata bivše ministrice Blaženke Divjak, na kojim zadnjih nekoliko mjeseci nema nikakvih izmjena. Naime, zadnja objava na stranicama bila je 20. srpnja.

– Mrežnu stranicu je izradila tvrtka Avalon d.o.o.  s kojom je Ministarstvo sklopilo ugovor za izradu, uređivanje i održavanje mrežne stranice u sklopu provedene jednostavne nabave. Ugovor je bio na snazi od lipnja 2018. do rujna 2020. godine, ukupnog ugovorenog iznosa 49.400,00 kn s PDV-om. Cjelokupni iznos za navedenu nabavu je do sada isplaćen jer je usluga uredno izvršena te se nakon rujna više ne plaćaju troškovi održavanja, odgovaraju iz Ministarstva.

Kažu kako se mrežno mjesto  www.skolazazivot.hr redovito ažuriralo te da su se sve obavijesti o planiranim i izvršenim aktivnostima CKR projekta redovno objavljivane na stranicama.

Izdvojeni članak
blaženka divjak i lidija kralj

Ekskluzivno objavljujemo milijunske isplate profesorima u Školi za život

Inače, projekt Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme (CKR) započeo je u ožujku 2018., a njegov je kraj bio i planiran za listopad 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 155.138.324,29 kune, od čega je iz Europskog socijalnog fonda izdvojeno 131.867.575,65 kuna, odnosno 85 posto. Ostatak od 23.270.748.64 bilo je osigurano iz Državnog proračuna RH.