Pretraga

Strava u zagrebačkoj školi: Profesor udarao učenika po glavi, dobiva otkaz

A- A+

U javnost je dospjela skandalozna snimka na kojoj nastavnik napada i nekakvim tupim predmetom udara učenika po glavi. Škola je izvijestila sve nadležne institucije te pokrenula postupak otkaza nastavniku koji je sudjelovao u incidentu i napao učenika. Dio zaposlenika škole tvrdi kako je nastavnik bio vidno pijan, a neki izvori govore kako ovo nije prvi put da je taj nastavnik radio probleme.

tuča dvojice ljudi u sjeni

foto: Canva

Nekolicini medija dostavljena je uznemirujuća snimka iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i maloljetni učenik. Na snimci profesor nasrće na učenika koji je prišao do njegova stola i nešto mu rekao.

Pokrenut je postupak otkaza profesoru

Profesor potom odguruje učenika do police s koje onda uzima tupi željezni predmet i njime nekoliko puta snažno udara učenika u stražnji dio glave. Incident je za 24sata.hr potvrdila ravnateljica.

– Škola je postupila sukladno protokolima, o događaju obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u tijeku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, neovisno o okolnostima. Slijedom navedenog, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika, napisala je ravnateljica Bosiljka Galenić u odgovoru za 24sata.hr.

Ministarstvo je za 24sata.hr izjavilo da je upoznato s događajem, da je škola reagirala u skladu s protokolom te da policija poduzima odgovarajuće radnje. Ministarstvo navodi i da će profesora sankcionirati škola.

Izdvojeni članak

Podignuta optužnica protiv ravnateljice i pedagoginje: Učenik napadnut, u školi tvrdili da je to bila nesreća

Nastavnik bio pijan, a hitnu zvao policijski inspektor

Telegram.hr pak doznaje kako je nastavnik bio u alkoholiziranom stanju. Zaposlenici ove zagrebačke srednje škole rekli su za Telegram.hr kako je nastavnik sa snimke prošli tjedan bio vidno i jako pijan u školi već u četvrtak. Prilikom opisivanja stanja nastavnika s uznemirujuće snimke, djelatnici su prepričali što su im sve ispričali učenici razreda u kojem se dogodio incident.

– Učenici su potvrdili kako je profesor tri-četiri minute pokušavao ključem pogoditi bravu kada su ulazili u učionicu na sat. Kažu da se potom nekako dovukao do katedre i tamo sjeo, rekao je jedan od Telegramovih sugovornika koji je u petak razgovarao s učenicima.

Istaknuli su i kako je hitnu pomoć pozvao policijski inspektor po dolasku u školu, a ne netko iz škole, kao i to da napadnuti učenik nije problematičan, već da je riječ o pristojnom i odgojenom dečku.

Telegramovi sugovornici podijelili su i još jedan vezani problem, oko nastavnika koji dolaze na nastavu pod utjecajem alkohola. Eksplicitno su rekli za Telegram.hr kako škola s time ima dugotrajan i ozbiljan problem. Nastavnik sa snimke, tvrde, već godinama dolazi pijan na nastavu, u većoj ili manjoj mjeri. Pokušali su, tvrde sugovornici portala Telegram.hr, upozoriti ravnateljicu na to, no navode kako za njihova upozorenja nije bilo sluha.