Pretraga

Tuga u međimurskoj školi, preminula dugogodišnja učiteljica: ‘Nesebično je dijelila znanje i dobrotu’

A- A+

Tužna vijest stiže iz Osnovne škole Domašinec – preminula je umirovljena učiteljica Tatjana Dobošić. Preko četrdeset godina predavala je u Područnoj školi Florijana Andrašeca Dekanovec, a bila je i povjerenica Sindikata Preporod za Međimursku županiju i sudjelovala je osnivanju tog sindikata.

Tatjana Dobošić

Tatjana Dobošić | Foto: pixabay/Sindikat Preporod

U 70. godini života preminula je dugogodišnja učiteljica Tatjana Dobošić. Iz Osnovne škole Domašinec ističu da su vijest primili s tugom u srcu i Dobošić zahvaljuju na tome što je više od četrdeset godina radila u Područnoj školi Florijana Andrašeca Dekanovec.

‘Nesebično je dijelila znanje i dobrotu’

– Tijekom svoje profesionalne karijere bila je istaknuti sindikalist, vršiteljica dužnosti ravnatelja u jednogodišnjem mandatu i učiteljica koja je nesebično dijelila znanje i dobrotu te usmjeravala svoje učenike, ali i sve koji su se našli na njenom životnom putu. Uspomenu na našu dragu Tanju vječno ćemo nositi u srcima i mislima! Neka ti je mir i spokoj vječni, poručili su iz škole.

Obavještavaju i da će se pogreb održati 14. veljače u 12.30 sati na čakovečkom gradskom groblju u Mihovljanu.

Bila je dugogodišnja povjerenica Sindikata Preporod

Dobošić je bila višegodišnja povjerenica Sindikata Preporod u Osnovnoj školi Domašinec te povjerenica za Međimursku županiju koja je sudjelovala u osnivanju Preporoda. U Sindikatu je bila od osnutka 1994. sve do umirovljenja prije pet godina.

– Draga Tatjana, zapalo me je da se i po drugi puta oprostim od tebe. Prvi puta za Božić 2018. kada smo te ispratili u mirovinu, a i sada kada si pokleknula u borbi s teškom bolesti. Nažalost, nisi se nauživala umirovljeničkih dana. Zaslužila si te umirovljeničke dane zbog teških nedaća koje su te u životu jedna za drugom sustizale,  zaslužila si uživati blagodati umirovljenja, ali i odsutnost bolesti koja te tolike godine pratila. I na tvom se primjeru, Tatjana, vidi kako život može biti okrutan i nepravedan. Unatoč tomu  što smo svi znali da se bolesti nisi riješila na našoj posljednjoj čakovečkoj kavi u Arcusu  bila si sva u planovima i zračila optimizmom. Optimizam te nije napustio ni pri tvom posljednjem dolasku u Šubićevu. Znali smo da dolaziš k nama nakon iscrpljujućih bolničkih pretraga, no o tebe su se, kao o hrid, odbijali svi Milkini i moji upiti o zdravlju i terapijama kroz koje prolaziš. Susret je, zahvaljujući tebi, protekao u sagledavanju budućih sindikalnih akcija. Iz tvojih je pitanja bilo očito da nikada nisi prestala pratiti što se događa u tvome sindikatu, piše, među ostalim, u nekrologu objavljenom na web stranici Preporoda.