Pretraga

Dorja je brucošica i potencijalna kandidatkinja za Olimpijske igre: Evo kako izgleda njen tipičan dan

A- A+

Dorja je studentica Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) te naša najbolja floretašica, višestruka državna prvakinja i potencijalna kandidatkinja za Olimpijske igre. Na konferenciji Brucoš 101 podijelila je s nama kako uspijeva žonglirati svim obvezama. Svim studentima, kao i onima koji to planiraju postati, je dala i jedan koristan savjet.

ZŠEM

Dorja Blažić, studentica sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa, najbolja hrvatska floretašica i višestruka prvakinja na konferenciji Brucoš 101 | Foto: srednja.hr

Matura je u punom jeku, a upisi na studije samo što nisu, i baš zato smo i ove godine održali našu online konferenciju Brucoš 101. Njom vam želimo pomoći u tranziciji u studentski život, a partner našeg projekta je i Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM).

U našem studiju ugostili smo Anamariju Tabulov, suradnicu u marketingu i voditeljicu društvenih mreža na ZŠEM-u te Dorju Blažić, najbolju hrvatsku floretašicu, višestruku državnu prvakinju i potencijalnu kandidatkinju za Olimpijske igre.

Izdvojeni članak
ZŠEM

Uz studij se može raditi i biti sjajan sportaš: Kako to postići otkriva višestruka državna prvakinja

Uz sve to, trenutno je i brucošica na ZŠEM-u. Tolikim obvezama nije lako žonglirati, a iako priznaje da se ponekad brine, Dorji to ipak polazi za rukom. Kada ne putuje na treninge i natjecanja, njen raspored je pun, ali zapravo izgleda poprilično jednostavno.

– Prvo imam fakultet, onda kondicijske treninge ili sportsku psihologinju. Nekad imam papirologiju koju moram riješiti, recimo sada sam za kinesku vizu ispunjavala dva dana. Vikendima su natjecanja. Dogode se tu onda i kolokviji pa moram dosta učiti i znam se bojati da neću sve stići. Uvijek nekako sve sjedne na svoje mjesto. Profesori nam pomognu, kad mi nešto zapne, uvijek su tu, objasnila je Dorja.

@srednja_hr Sve se stigne kad se želi 💪 Dorja je dokaz toga, a o čemu smo još pričali s našim goščama iz ZŠEM-a na konferenciji Brucoš101 pogledajte na srednja.hr #srednjahr #zšem #sport #faks #studiranje #brucos101 #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr


Dorja je u nastavku objasnila i kako joj bavljenje fizičkom aktivnosti pomaže održati koncentraciju, što bi svima preporučila. Od Anamarije smo mogli čuti više o tome kako ZŠEM pomaže svojim studentima u ostvarivanju dualne karijere uz studij, a više o tome možete pročitati ovdje. Cijelo gostovanje naših gošći sa ZŠEM-a pogledajte u videu ispod.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.