Pretraga

Studenti na ovom faksu imaju baš dosta prakse: ‘Nekad im bude i malo teško, ali to je studiranje’

Studenti na Veleučilištu Edward Bernays od prve godine studija imaju dosta prakse. Nekad im bude teško, ali to je studiranje, i što im je sada teže, bit će im poslije na tržištu rada – lakše. Baš kao i strogi profesori u srednjoj koji nam dosta pomognu, a to shvatimo tek kad završimo školu. Kaže to Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom na Bernaysu koji je bio gost naše online konferencije Brucoš 101.

Foto: Pexels

I ove godine portal srednja.hr održao je online konferenciju Brucoš 101, a jedan od partnera bilo je i Veleučilište Edward Bernays. S tog nam je veleučilišta u goste došao Ivan Pakozdi, viši predavač i prodekan za strateške projekte i suradnju s gospodarstvom, a s njim smo razgovarali o tome kako preživjeti prvu godinu studija.

Prodekan Pakozdi osvrnuo se i na pitanje studentske prakse tijekom prijediplomskog studija na Veleučilištu Edward Bernays. Omjer prakse i teorije je forte te visokoškolske institucije, a studenti nekad čak imaju i primjedbu da im je puno prakse.

– Nekad im bude i malo teško, ali to je studiranje. Da je lako, studirao bi svatko. Što im teže bude sada, bit će im lakše kada se zaposle. Studenti budu zahvalni na tome. To je onaj efekt kao u srednjoj školi, tek kad završite shvatite koliko su vam oni strogi profesori pomogli. Svi smo mi profesori tu radi studenata i naš cilj je da te studente izvedemo na put, kaže nam naš sugovornik s Veleučilišta Edward Bernays.

@srednja_hr Da je studiranje lako, studirao bi svatko, ili je ipak malo drugačije? 🤔 Evo što o tome kaže Prodekan s Veleučilišta Edward Bernays Ivan Pakozdi, a o kojim još temama smo pričali na konferenciji Brucoš101, pogledajte na linku u u opisu profila 👆 #brucos #faks #bernays #edwardbernays #foryoupage #fyp #brucos101 #srednjahr ♬ original sound – srednja_hr

Cijelo gostovanje prodekana Pakozdija na našoj konferenciji Brucoš 101 pogledajte u videu ispod.

Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.