Pretraga

VIDEO: Donosimo detaljni vodič za prijavu na natječaj za studentske domove u Zagrebu

A- A+

Prijave na natječaj za studentske domove u Zagrebu su u tijeku, a mi smo pripremili vodič kako se prijaviti. Uz online prijavu studenti moraju dokumentaciju slati preporučenom poštom. Studenti deficitarnih zanimanja dobit će dodatne bodove, a na njih pravo imaju i primjerice studenti s braćom na školovanju, studenti rastavljenih roditelja ili roditelja branitelja.

Studentski dom Stjepan Radić | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

Natječaji za studentske domove traju u brojnim gradovima, pa tako i u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. U Zagrebu prijave traju do 17. srpnja, a uz online prijavu dokumentaciju treba slati i preporučenom poštom. Studenti trebaju platiti i osam eura natječajnog postupka.

U prijavi treba popuniti osobne podatke, kao i odabrati dvije preferencije željenih studentskih domova. To su u Zagrebu studentski dom Stjepan Radić, studentski dom Cvjetno naselje, studentski dom Ante Starčević i studentski dom Lašćina. Njihove cijene ove akademske godine pogledajte ovdje.

Izdvojeni članak

Kako se maturanti mogu prijaviti za studentski dom? Veliki studentski centar ima posebnu uputu za njih

Studenti ispunjavaju i podatke o studiju, prosjek i stečene ECTS bodove, a na fakultetu moraju ovjeriti obrazac A o tome. Popunjava se i Izjava o članovima zajedničkog kućanstva kojom studenti mogu dobiti dodatne bodove. Njih mogu ostvariti i ako imaju braću ili sestre na školovanju, rastavljene roditelje ili roditelje branitelje. Obvezno se od dokumenata šalje obrazac A za studente, kopija osobne iskaznice, privola za objavu osobnih podataka, dokaz o uplati natječajnog postupka od osam eura i Izjava o članovima zajedničkog kućanstva. Obrazac B šalju samo brucoši koji su srednju završili izvan Hrvatske, a obrazac C studenti s invaliditetom. Rezultati izlaze najkasnije 19. kolovoza. Koja su ovogodišnja deficitarna zanimanja za dodatne bodove možete čuti u videozapisu ispod.