Pretraga

Zbogom čekanju ispred Student servisa: Jednu važnu radnju konačno možete riješiti online

A- A+

Svi studenti željni zarade za život ili džeparac dobro su upoznati s radom preko student servisa. No, znate li da je cijeli proces od pronalaska posla do isplate postao puno lakši? Za to je zaslužna aplikacija Spajalica, a više o njoj rekli su nam stručnjaci iz Agencije za komercijalnu djelatnost koje smo ugostili na našoj konferenciji Brucoš 101.

Ivan Brko, Marko Matijević i Marina Jurjević | Foto: srednja.hr

Uz aktiviranu elektroničku osobnu iskaznicu i aplikaciju Certiliju, sada se studentski ugovori mogu potpisivati online. Riječ je o velikom napretku u odnosu na to kako je taj proces izgledao prije. Marina Jurjević, studentica koja u Agenciji za komercijalnu djelatnost (AKD) pomaže drugima s digitalizacijom, prisjetila se svega što je ona prije morala činiti kako bi došla do studentske plaće.

– Studentima danas je ovaj proces uvelike lakši. Kad sam ja počela raditi preko Student servisa, onda je to bila cijela procedura. Najprije sam ugovor morala potpisati, pa ga odnijeti kod poslodavca, nakon toga ga od njega pokupiti pa osobno nositi u Studentski centar. Kad bi poslodavac pogriješio u popunjavanju, cijeli proces bi išao ponovo. Sada to traje nekoliko minuta. Imaš i uvid u podatke koje poslodavac popunjava, vidiš je li točno unio satnicu, sve je preglednije i brže, ispričala je Marina.

Odlazak u studentski centar, ispisivanje i potpisivanje ugovora pa opet skeniranje istog ugovora u studentskom centru – sve to je sada stvar prošlosti. Uz to, pronalazak posla i slanje prijave sada su puno lakši, a Marina je istaknula još jednu veliku prednost – smanjilo se i vrijeme čekanja na plaću.

@srednja_hr Sve za studentski posao bez prešetavanja po Student servisima i potpisivanja papira. 🎉 Naši gosti iz Agencije za komercijalnu djelatnost objasnili su što je Spajalica, a ostatak savjeta s Brucoš101 konferencije pročitajte u linku u opisu profila 👆 #brucos101 #studentskizivot #srednjahr #studenti #spajalica #studentskiproblem #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Naši gosti iz AKD-a ispričali su nam puno više o svemu što ćete kao studenti moći obaviti online i tako uštediti hrpu vremena. Za to će vam trebati aktivirana e-Osobna, a objasnili su nam i kako doći do nje. Njihovo cijelo gostovanje pogledajte u videu ispod.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.