Pretraga

Brže do faksa: Stiže besplatna linija koja će studentima olakšati život

A- A+

Sveučilište u Splitu objavilo je kako će rektor sutra sa tvrtkom Promet potpisati ugovor o besplatnom prijevozu studenata na relaciji Spinut – Kampus. Studenti koji žive na Spinutu tako će brže i jednostavnije do sada moći na do fakulteta smještenih na Kampusu.

foto: Ant Rozetsky / Unsplash

Nova autobusna linija prevozit će studente u oba smjera. Na relaciji od Spinuta do Kampusa imat će sljedeće stanice: Spinut – Matoševa – Domovinskog rata – Vukovarska – Bruna Bušića – Matice Hrvatske. U povratku na relaciji Kampus – Spinut stranice će biti kako slijedi: Matice Hrvatske (Kampus) – Velebitska – Solinska – Domovinskog rata – Hrvatske mornarice – Kaštelanska – Spinut.

Prilikom ulaska u autobus, najavljuju sa Sveučilišta, student će biti dužan pokazati studentsku iskaznicu (x-icu) kojom dokazuje status studenta Sveučilišta u Splitu.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Jedan od najpoželjnijih studija među maturantima uskoro i na Sveučilištu u Splitu

– Ovim Ugovorom omogućit će se studentima splitskog sveučilišta bolja povezanost između studentskih domova u Spinutu i Kampusa. Ujedno će se podići razina studentskog standarda, obzirom da će im usluga prijevoza biti besplatna što će značajno utjecati na ionako skromne studentske budžete, kažu sa splitskog sveučilišta.

Potpisivanje Ugovora o besplatnom prijevozu studenata održat će se sutra u 11 sati u Studentskom domu, a potpisat će ga rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić i predsjednik Uprave Prometa Miroslav Delić. O činjenici da je ovu liniju smatraju važnom ne samo za studente, već i za grad te županiju, govori i činjenica da su dolazak na potpisivanje, uz predsjednika Studentskog centra Ivana Žižića i predsjednika Studentskog zbora Matea Marušića, potvrdili i gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara te Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

Brže do faksa: Stiže besplatna linija koja će studentima olakšati život
Share via
Copy link
Powered by Social Snap