Pretraga

Bivša urednica Provjerenog predavat će na faksu, otkrila i što: ‘Jako se veselim’

A- A+

Pred bivšom urednicom Provjerenog Ivanom Paradžiković, novi su karijerni izazovi. Osim što postaje jedno od lica koje će publika gledati na novoj televiziji Una TV, Paradžiković će predavati na Sveučilištu u Dubrovniku i to istraživačko novinarstvo.

Ivana Paradžiković | screenshot: YouTube/NovaTV

U intervjuu kojeg je dana za najnoviji broj časopisa Gloria, bivša urednica emisije Provjereno Ivana Paradžiković otkrila je kako će uskoro početi predavati na Sveučilištu u Dubrovniku, na Odjelu za komunikologiju.

Predavat će istraživačko novinarstvo

– Ekskluzivno ću vam otkriti i da postajem profesorica na faksu. Uskoro kreće ljetni semestar na Sveučilištu u Dubrovniku gdje ću predavati kolegij istraživačko novinarstvo i jako se veselim, rekla je Paradžiković za Gloriu.

Paradžiković je 12 godina bila zaštitno lice Provjerenog te je u tom razdoblju dobila brojne pohvale, nagrade i priznanja. Nakon odlaska u proljeće prošle godine rekla je kako je došlo vrijeme za promjene i nove profesionalne izazove. Za Gloriu je otkrila i da je sada prešla na novu televiziju, Una TV i da će voditi emisiju ‘Lice pravde’, koja će se na toj televiziji početi prikazivati u narednim tjednima.

Izdvojeni članak

Poznata novinarka i urednica završila diplomski: Za vrijeme studija dobila i rektorovu nagradu

Nedavno diplomirala na Sveučilištu Sjever

Podsjetimo, Paradžiković je u lipnju prošle godine diplomirala Odnose s javnostima na Sveučilištu Sjever, a godinu prije na tom je sveučilištu dobila i rektorovu nagradu. Ona joj je dodijeljena za najbolji uspjeh na smjeru u akademskoj godini 2018./19., koji je, bilo je to vidljivo iz odluke o dodjeli nagrade, bio 4,9.

I prije je u javnosti znala spominjati obrazovanje, pa je tako jednom prilikom otkrila da je cijeli život prolazila s prosjekom 5,0 i da je išla u matematičku gimnaziju. Priznala je i da joj je fakultet pao u drugi plan kada se zaposlila, ali da je odlučna da ga završi, jer ‘koliko god se činilo teško i nemoguće, zapravo je fenomenalno na taj način uprezati mozak’.