Pretraga

Četvero studenata brutalno ubijeno u Idahou: Ovo su tri stvari koje znamo o tom slučaju

A- A+

Četvero studenata Sveučilišta u Idahou – Ethan, Xana, Madison i Kaylee – brutalno su ubijeni. Njihova tijela nađena su u nedjelju, a kako pišu američki mediji, navodno su izbodeni nožem. Za ubojicom ili ubojicama još se traga, a maleni gradić Moscow i njihovi kolege su šokirani. Većina ih je pobjegla svojim kućama.

četvero ubijenih studenata sa sveučilište u idahou

Četvero ubijenih studenata sa sveučilišta u Idahou
Foto: Kaylee Goncalves (Instagram)

Bizarne vijesti stižu iz grada Moscowa gdje se nalazi Sveučilište u Idahou. Četvero studenata spomenutog sveučilišta u nedjelju je ujutro pronađeno mrtvo u kući nedaleko kampusa. Prema napisima u američkim medijima ubijeni su 20-godišnji Ethan Chapin, 21-godišnja Madison Mogen, 20-godišnja Xana Kernodle  i 21-godišnja Kaylee Goncalves.

Slučaj je šokirao američki gradić koji broji svega svega 25.000 stanovnika. Nitko nije očekivao da će ih na nedjeljno jutro probuditi ovako strašne vijesti. Istražili smo detalje ovog slučaja koji je šokirao cijeli svijet, a ovo su tri stvari koje trenutno znamo.

Još se traga za počiniteljem

Još uvijek nije jasno tko je od žrtava živio u kući u kojoj su pronađena njihova trupla, a tko je bio u posjetu. Policija slučaj tretira kao ubojstvo, a kako piše Associated Press, studenti su navodno izbodeni oštrim predmetom; pretpostavlja se da je u pitanju nož. Nije isključeno da je počinitelja bilo više, a ubojica ili ubojice još nisu uhvaćeni.

Motiv nije poznat, ali…

Motiv ubojstva još nije poznat, zasad nema informacija o tome tko je mogao počiniti ovako strašan zločin, no američki mediji više manje unisono pišu o ovomu kao o ‘zločinu iz strasti’. U naslovu je članka o četverostrukom ubojstvu to naveo i New York Times, citirajući izjavu policajca. Zločin iz strasti, pojasnimo, podrazumijeva da su žrtve dobro poznavale ubojicu ili ubojice, a ideja da se radi o takvom slučaju proizlazi iz činjenice da su žrtve izbodene, što je karakteristično za ubojstva i pokušaje ubojstva koji imaju ‘osobniju’ notu.

Studenti pobjegli svojim kućama

Policija uvjerava građane da nema razloga za brigu jer se ne očekuje da će ubojica ponovno napasti. Studneti i njihove obitelji su neutješni, a brojni su kolege, kako piše Idaho Statesman, otišli iz Moscowa nakon otkrića o četverostrukom ubojstvu. Tjedan dana prije nego što počinju kratki praznici uoči američkog Dana zahvalnosti, svi su pobjegli svojim kućama. Bdijenje za ubijene studente zbog toga je odgođeno.