Pretraga

Diljem Hrvatske traže se studenti koji bi radili na adventima, evo kolike su satnice

A- A+

Ovog vikenda obilježava se prva adventska nedjelja pa su brojni gradovi su svoja središta i ulice, između ostalog, ukrasili kućicama na kojima se prodaje hrana, piće, ukrasi i slično, a često se može naići i na pokojeg vilenjaka, Djeda Mraza ili svetog Nikolu. Upravo poslove prodaje i posluživanja hrane i pića te animacije prolaznika na adventskim manifestacijama obavljaju studenti pa smo odlučili istražiti kakva je ponuda studentskih poslova za rad na adventu u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Satnice se kreću od minimalne za 2023. pa do 10 eura.

Otvoren je Advent na Kampusu u Splitu|foto: SC Split

Jedno od razdoblja u godini kada posla za studente ima u izobilju je i – advent. Svi veći gradovi već polako završavaju sa zadnjim pripremama za svoje adventske manifestacije, a poslovi poput prodaje i posluživanja hrane i pića na štandovima, animacije prolaznika i djece te rada na klizalištu, uglavnom su prepušteni studentima. Kako bi studentima olakšali potragu za poslom u ovo predbožićno vrijeme izdvojili smo nekoliko poslova u Zagrebu, Splitu, Rijeci, odnosno Opatiji i Osijeku koje se isplati pogledati.

Zagreb

Hotel Jägerhorn traži desetero studenata za pripremu i posluživanje pića i toplih napitaka te komunikaciju s gostima u svojim ugostiteljskim kućicama. Satnica iznosi šest eura, a radi se do 7. siječnja. Radno vrijeme je u dvije smjene, odnosno od 9 do 17 i od 15 do 23 sata. Prijave traju do 30. studenog. Kontakt za prijavu: [email protected].

Tvrtka Dnevna soba traži desetero studenata za pripremu i usluživanje hrane i pića te održavanje čistoće prostora na adventskim kućicama na Trgu kralja Tomislava i Trgu bana Jelačića, a koji bi mogli raditi barem četiri dana u tjednu. Satnica iznosi šest eura, a za ostvareni fond sati u 12 mjesecu od 160 sati, dodatak po satu je 1 euro. Radno vrijeme je od 10 do 16 ili od 16 do 23 sata. Kraj rada je 7. siječnja. Prijave traju do 30. studenog. Kontakt za prijavu: 0993170117, Zvjezdana Knežević.

Obrt E dizajn traži petero studenata za rad u kostimu vilenjaka na korneru zamatanja poklona te čuvara za održavanje reda i mira i nadopunu materijala u City Centru East i West. Satnica iznosi 5,50 eura, a razdoblje rada je od 14. prosinca do 23. prosinca. Radno vrijeme je od 10 do 15 i od 15 do 21 sat. Kontakt za prijavu: [email protected].

Za one koji vole konje i koji se znaju ophoditi s njima, tvrtka Kočije Habric traži studenta ili studenticu za prodaju karata za vožnju kočijom te komunikaciju s turistima na Zrinjevcu. Satnica iznosi između pet i osam eura, a razdoblje rada je od 2. prosinca do 7. siječnja. Radno vrijeme je od utorka do nedjelje od 17 do 20 sati. Kontakt: [email protected].

Izdvojeni članak
minimalna studentska satnica u 2024.

Ministar donio odluku: Ovo je minimalna studentska satnica u 2024. godini

Split

Igraonica Twister u trgovačkom centru Mall of Split traži tri studenta za rad i animaciju na dječjim blagdanskim programima i radionicama. Satnica je šest eura, a početak rada je 6. prosinca. Prijave su u tijeku. Ova igraonica također traži i studenta za animaciju svetog Nikole 2. prosinca od 16 do 19 sati. Satnica za ovaj posao je 10 eura, a odijelo i rekviziti su osigurani. Kontakt za prijavu: [email protected].

Trgovački centar City Centar One traži hostesu za podjelu poklona s Djedom Božićnjakom te animaciju i fotografiranje s djecom. Satnica je 6 eura, a radno vrijeme je od 10 do 21 sat. Vrijeme rada je od 21. do 23. prosinca, a prijave su otvorene do 4. prosinca. Kontakt za prijavu: [email protected].

Hotel President u Solinu, za potrebe adventskih radionica, traži animatore koji će nositi kostime vilenjaka i sobova. Satnica za ovaj posao iznosi 10 eura. Prijave traju do 29. studenog, a početak rada je 2. prosinca. Radno vrijeme je petkom od 17 do 19 sati te subotom i nedjeljom od 9:30 do 11:30 i od 17 do 19 sati. Kontakt za prijavu: [email protected].

Rijeka/Opatija

Tvrtka Rakhia International traži jednog studenta ili studenticu za održavanje čistoće oko štanda u centru Rijeke. Satnica je pet eura plus propisana uvećanja za rad nedjeljom i blagdanom, a razdoblje rada je od 1. prosinca do 1. siječnja. Kontakt za prijavu: 098/619-317.

Festival u Opatiji traži četvero studenata za rad na klizalištu na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Posao obuhvaća kontrolu ulaznica, održavanje klizališta (povremeno uklanjanje snijega uslijed korištenja klizališta), izdavanje klizaljki i slično. Satnica je 6 eura, a nedjeljom i blagdanima 9 eura. Razdoblje rada je od 8. prosinca do 7. siječnja, a radno vrijeme je od 9 do 22 sata, ali u smjenama od maksimalno 6,5 sati. Kontakt za prijavu: [email protected].

Izdvojeni članak
Advent na Kampusu 2022. godine Sveučilišta u Splitu

Na velikom sveučilištu i ove godine održava se Advent: Maturantima će se predstaviti svi faksevi

Osijek/Đakovo

Trgovački obrt Milka traži studente za prodaju lizalica, bombona i drugih slatkiša na štandu u Tvrđi. Satnica je 5 eura. Razdoblje rada je od 1. do 31. prosinca, a radno vrijeme je od 16 do 24 sata. Kontakt za prijavu: [email protected].

Tvrtka Euro Janković traži troje studenata za prodaju hrane i pića na adventskoj kućici u Đakovu. Satnica je 4,38 eura. Početak rada je 1. prosinca, a radno vrijeme je od 15 do 22 sata. Rok za prijavu je 1. prosinca. Kontakt za prijavu: [email protected].

Podsjetimo, još u prosincu minimalna studentska satnica iznosi 4,38 eura, no od 1. siječnja ona raste na 5,25 eura neto. To znači da studenti koji sada ugovore poslove koje će obavljati i u siječnju, od siječnja po satu moraju biti plaćeni 5,25 eura ili više. Više o povećanju minimalne satnice za 2024. poslušajte u našem videu u nastavku: