Pretraga

Dobre vijesti za studente: Do kraja godine još jedan hrvatski grad dobiva studentski dom

A- A+

Studentski dom, bruto površine 2.888,66 četvornih metara i sa 110 kreveta do kraja godine imat će i Požega. Kako nam kažu s Veleučilišta u Požegi, Predsjednik Upravnog vijeća i dekan Veleučilišta danas su obišli gradilište i utvrdili kako sve ide po planu, a grubi radovi će uskoro biti potpuno završeni.

Gradilište studentskog doma u Požegi
Foto: Veleučilište u Požegi

Požega će do kraja godine dobiti pravi Studentski dom. Bruto površina iznosi 2.888,66 kvadrata, a u domu će ukupno biti 110 ležajeva u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicom, od čega su 62 ležaja za studente u nepovoljnom položaju te dva za studente s invaliditetom. Uz dormitorij, u sklopu doma bit će sportska dvorana, medijateka, zajednička učionica, spremište za bicikle, čajna kuhinja i blagovaonica, praonicu rublja i kuhinja sa restoranskim prostorom kapaciteta za 80 osoba.

Predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta u Požegi Drago Šubarić danas je, uz dekana Borislava Miličevića i članove Vijeća, obišao gradilište i utvrdio da sve ide po planu te kako bi do kraja kolovoza ‘grubi’ radovi trebali biti gotovi.

– Kao što sam i ranije govorio, izgradnjom Studentskoga doma očekujemo porast atraktivnosti Veleučilišta u Požegi, jer kroz ove godine vodimo brigu o poboljšanju studentskog standarda, što bi se zasigurno trebalo odraziti na budućnost ove ustanove. Zadovoljni smo kako radovi napreduju, sve ide po planu. Uz to, Veleučilište očekuje znatna ekspanzija, jer u razgovorima s više ministarstava dogovaramo nove programe, što znači da bi Požega dobila  i nove studije, rekao je Šubarić.