Pretraga

Dodjeljuje se 500 stipendija studentima Hrvatima izvan Republike Hrvatske

A- A+

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske. Natječaj traje do 23. siječnja, a ukupno će se studentima dodijeliti 500 stipendija za akademsku godinu 2016./2017. u iznosu od 700 kuna.

Čak 500 stipendija za deset mjeseci u iznosu od 700 kuna dodijelit će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelit će studentima pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske . Od toga se 100 stipendija dodjeljuje za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti koji su upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima:

• u Republici Hrvatskoj:
pripadnici hrvatskog iseljeništva s prebivalištem u inozemstvu, pripadnici hrvatske manjine s prebivalištem u 12 država u kojima žive pripadnici hrvatske manjine i pripadnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji u Republici Hrvatskoj upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

• u Bosni i Hercegovini:
pripadnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, koji u Bosni i Hercegovini upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

Rok za podnošenje prijava traje zaključno do 23. siječnja 2017. godine.

Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Detalje iz natječaja možete vidjeti ovdje.