Pretraga

Studentima FER-a stiže velika pomoć bivših studenata: Pokrenuta je i zanimljiva aplikacija

A- A+

Bivši studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) okupili su se po treći puta, a njihovo okupljanje FERConnect obilježilo je lansiranje posebne aplikacije za mentoriranje. Putem nje će alumni pružati, kako i sam naziv kaže, mentorsku podršku sadašnjim studentima. Zaklada FER Alumni osigurala je i sredstva za dodjelu prvih stipendija studentima FER-a slabijeg imovinskog stanja.

FERConnect|foto: FER, press

Sa zagrebačko Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) stižu lijepe vijesti. Na trećem okupljanju alumna FERConnect, u organizaciji Alumni odbora FER-a, lansirana je nova aplikacija za mentoriranje studenata.

Bivši studenti će pomoću aplikacije mentorirati sadašnje, osigurali im i stipendije

Kako navode s FER-a, splikacija, koju su predstavili predsjednik Alumni odbora Mladen Pejković, i članica Alumni odbora Zlatka Tečec Ribarić, ima za cilj potaknuti karijerni napredak diplomiranih FER-ovaca (alumna) te trenutnih studenata FER-a pružanjem individualnog mentorstva od strane iskusnih FER alumna, prenoseći ključna iskustva i znanja budućim nositeljima tehnološkog razvoja Hrvatske.

Uz to, na ovom su događaju predstavljeni su i rezultati rada Zaklade FER Alumni u prikupljanju financijskih sredstava za stipendiranje studenata. Naime, zahvaljujući korporativnim i privatnim donatorima, Zaklada je uspjela osigurati sredstva koja će omogućiti dodjeljivanje prvih stipendija studenticama i studentima FER-a slabijeg imovinskog stanja već tijekom ove godine.

Izdvojeni članak

Na 3. FERConnectu FER-ovi robotičari otkrivaju kako su osvojili svjetski vrh

Snažan poticaj za studente slabijeg imovinskog stanja

Potaknuti iznimnim odazivom donatora, alumni nastavljaju osnaživati zakladu, navode s FER-a.

– Prije svega želim se zahvaliti mnogobrojnim donatorima u FER Alumni Zakladu. Studenti slabijeg imovinskog stanja dobili su tako snažan poticaj za uspješno studiranje. Zahvale idu i svim kolegicama i kolegama koji su, nakon završenog FER-a i godina uspješne karijere, izrazili, kroz danas predstavljenu aplikaciju, spremnost da mentoriraju svoje mlađe kolege, poručio je Pejković.

Tečec Ribarić pozvala je kolege da zajedno učine FER alumni program mentoringa uspješnim te da se prijave kao mentori ili mentiji.

– Posebice pozivam iskusne FER-ovce koji osjećaju da savjetom mogu pomoći mlađim generacijama na aktivno sudjelovanje. Prijava u aplikaciju je jednostavna te ju možete obaviti na web stranici FER-a, istaknula je Tečec Ribarić.

Izdvojeni članak

Vedran Bilas reizabran za dekana FER-a: ‘Transformiramo se iz ugledne hrvatske u prepoznatljivu europsku instituciju’

Predstavljen i uspjeh FER-ovih robotičara

Ovom je prigodom predstavljeno i pobjedničko rješenje FER-ovih robotičara koji su na prestižnom međunarodnom natjecanju u robotici u Abu Dhabiju osvojili prvo mjesto. Naime, pobjednički tim, sastavljen od stručnjaka iz Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LABUST), pod mentorstvom profesora Stjepana Bogdana i profesora Nikole Miškovića, predvođen dr. sc. Barbarom Arbanas Ferreira, ostvario je izvanredan uspjeh projektom koji uključuje suradnju bespilotnih letjelica i besposadnih brodova u obavljanju složenih zadataka, nadmašivši pritom globalne konkurente, uključujući timove s MIT-a i Lockheed Martinom.

– Izuzetno nam je drago da smo dobili priliku podijeliti i proslaviti naša postignuća s našom alumni zajednicom. Ova pobjeda nije malo postignuće i drago nam je da je prepoznato kao takvo. Nadamo se da smo našim predstavljanjem potaknuli na razmišljanje i nadahnuli te potencijalno otvorili nova vrata za suradnju jer su tehnološka rješenja razvijena tijekom MBZIRC natjecanja vrlo vrijedna i bila bi šteta ne nastaviti njihov razvoj’, naglasila je Arbanas Ferreira.

Predsjednik Alumni odbora Mladen Pejković rekao je kako ovaj uspjeh na natjecanju u robotici pokazuje kakvi se potencijali mogu realizirati ako se da vjetar u leđa talentima FER-a.

Inače, redovito okupljanje alumna i organiziranje FERConnecta jedna je od aktivnosti Alumni odbora osnovanog u ožujku prošle godine, s ciljem jačanja suradnje s fakultetom i iskorištavanja potencijala zajednice. Inicirao je to dekan FER-a Vedran Bilas, koji je prošli mjesec izabran za obnašanje dekanske dužnosti u drugom mandatu.