Pretraga

Doznajemo kada kreće useljenje studenata u najmoderniji dom u Hrvatskoj

A- A+

U rekonstrukciju kninskih vojnih skladišta uloženo je 25 milijuna kuna, a zbog problema s izvođačima radovi su dovršeni tek ovaj mjesec. Tako studenti tamošnjeg Veleučilišta Marko Marulić već 8 godina čekaju na useljenje, a iako je dom u potpunosti opremljen, morat će pričekati još najranije do ožujka 2017.

Foto: Facebook; Veleučilište Marka Marulića u Kninu

Rekonstrukcijom i adaptacijom nekadašnjih vojnih skladišta, a punih osam godina od početka radova Knin je dobio Studentski dom fra Lujo Marun. Dom čine 53 sobe, odnosno 78 ležajeva, pet apartmana za profesore, multifunkcionalna dvorana, dnevni boravak, kuhinja, praonica i drugi popratni sadržaji.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako izgleda luksuzan studentski dom u Kninu vrijedan 25 milijuna kuna

Čitav projekt financiran je sa 25 milijuna kuna, a radovi su se odužili zbog problema s izvođačima. Iako je dom trebao biti dovršen najprije 2014., to se nije dogodilo, ali je Grad obećao da će studenti moći useliti već u ožujku 2016. godine. To bi olakšalo troškove studija brojnim studentima Veleučilišta Marko Marulić, ali unatoč obećanju, za useljenje će studenti morati pričekati najranije ožujak 2017., kako nam javljaju iz Gradske uprave.

– Grad Knin odlukom Gradskog vijeća prepustio je pravo upravljanja na studentskom domu Veleučilištu ‘Marko Marulić’ u Kninu. Veleučilište je u međuvremenu provelo statusne promjene kako bi moglo upravljati domom, a trenutno je u postupku ishođenja suglasnosti od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja za potrebna radna mjesta u sklopu studentskog doma. Prema informacijama kojima raspolažem postupak ishođenja suglasnosti za tražena radna mjesta i provedba natječaja za prijem u radni odnos osoba koje će sutra raditi u studentskom domu potrajat će najmanje dva mjeseca. Sukladno navedenom, odmah potom pristupilo bi se raspisivanju natječaja za upis studenata u studentski dom, te se očekuje da bi prvi studenti mogli početi s korištenjem doma tijekom mjeseca ožujka 2016. godine, kazao nam je Nikola Blažević, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika