Pretraga

Edukacijsko-rehabilitacijski studij uskoro na Sveučilištu u Rijeci

A- A+

Sveučilište u Rijeci i Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag iz Zagreba potpisali su sporazum o suradnji. Suvag će biti nastavna baza Sveučilišta u Rijeci, a postoji i mogućnost razvoja studijskih programa u domeni edukacije i rehabilitacije u logopediji.

Radio Sova

Sporazum o suradnji potpisali su rektor Pero Lučin, prorektorica za studije i studente Snježana Prijić-Samardžija i ravnateljica Poliklinike Suvag Adinda Dulčić. On se u početku odnosi na Filozofski, Učiteljski i Fakultet zdravstvenih studija koji će se povezati s Poliklinikom u teoriji i praksi te tako dobiti potrebna znanja za posao edukacijsko-rehabilitacijskoj i logopedskoj struci.
Kako je edukacijsko-rehabilitacijski kadar deficitaran u Primorsko-goranskoj županiji već niz godina, Suvag i UNIRI pokušavaju razviti inicijative vezane uz obrazovanje i usavršavanje u navedenim domenama kroz program cijeloživotnog obrazovanja, a kasnije diplomskog i preddiplomskog studija.

– Na taj ćemo način osigurati radilište za studente. Riječ je o području koje je iznimno važno i nije dobro pokriveno u Hrvatskoj, a riječko bi se Sveučilište trebalo profilirati i stvoriti stručnjake koji se znaju nositi s problemima sluha i govora, rekao je Lučin.

Održan je prvi radni sastanak na kojem su sudjelovali i predstavnici Filozofskog te Učiteljskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija. Prorektorica Prijić Samaržija istaknula je da Sveučilište u tom kontekstu osjeća obvezu prema zajednici da razvija upravo ove deficitarne programe.

– Suradnja će rezultirati programom cjeloživotnog obrazovanja, a dugoročno i programima na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Pored toga, studentima će se omogućiti stjecanje praktičnih kompetencija, a vidimo i prostor za edukaciju stručnjaka koji bi mogli steći specijalizacije i zadovoljiti potrebe društva, najavila je prorektorica.

Ovo je tek početak suradnje kojom, osim što će se pomoći djeci s teškoćama u govoru i sluhu, pomoći će se i studentima u specijalizaciji i pronalasku posla.