Pretraga

Objavljeni detalji prijemnog za logopediju u Rijeci, ove godine velika promjena za maturante

A- A+

Od preko tisuću studijskih programa koji se ove godine nude maturantima na upisima, u top 30 najpoželjnijih smjestila se i logopedija na Sveučilištu u Rijeci. Kao i svake godine uvjet upisa je, uz položenu maturu, prolazak kroz provjeru jezično-govorno-glasovnog statusa. Ta provjera održavat će se od 28. lipnja, a novina u odnosu na prethodne godine jest da se provodi uživo, umjesto online putem kako je bilo do sada.

intervju_razgovor_traženje posla

Ilustracija: Pexels

Zbog pandemije se ranijih godina provjera za upis studija logopedije u Rijeci održavala online putem. No u 2024. to više neće biti slučaj – provjera jezično-govorno-glasovnog statusa provodit će se od 28. lipnja uživo na studiju Logopedija na adresi Radmile Matejčić 2, 51000 Rijeka. Inače, ranijih su godina maturanti pozitivno pozdravljali činjenicu da se dodatna provjera provodi online, upravo zato što su mu pristupali mnogi kandidati koji nisu iz Rijeke pa im putovanje nije bilo dodatni trošak

Osim u Postani student, potrebna je dodatna prijava

Osim datuma, objavljene su i još neke pojedinosti ove prijemne provjere. Za početak, bitno je za naglasiti da je uz prijavu studija u sustavu Postani student, potrebno je izvršiti i prijavu za provjeru jezično-govorno-glasovnog statusa putem online obrasca. Taj je obrazac dostupan do 14. lipnja 2024. godine.

Uz online prijavu potrebno je priložiti i potvrdu nadležnog liječnika specijalista školske medicine koja se preuzima ovdje. Zdravstveni zahtjevi koje budući studenti logopedije moraju zadovoljiti su: prosječno kognitivno, emocionalno i perceptivno funkcioniranje, uredna ravnoteža, stabilno stanje svijesti, uredan vid, sluh te glasovni, jezični i govorni status, prosječno psihomotoričko funkcioniranje, kao i
uredna funkcija mišićno-koštanoga sustava gornjih ekstremiteta i trupa.

Izdvojeni članak
student koji uči

Provjerite koliko je prijava na svakom studiju mjesec dana uoči početka mature 2024.

Maturanti točan termin dobivaju mailom

Maturanti prijemni plaćaju 35 eura i moraju priložiti dokaz uplate. S time da pristupnici koji su bili na provjeri ranijih godina istu ne moraju plaćati. Provjera počinje od 28. lipnja, a maturanti će, izvijestili su sa studija logopedije u Rijeci, dobiti mailom točan datum i vrijeme održavanja prijemnog. Maturanti sa sobom moraju ponijeti osobnu ili putovnicu, a sama procjena trajat će od 10 do 15 minuta.

– Ako ne možete pristupiti provjeri u zakazanom terminu, možete zatražiti promjenu termina provjere. Molimo vas da imate na umu da je pristupnika puno te da promjenu termina tražite samo u slučaju opravdanih razloga, npr. neodgodivih zdravstvenih pregleda i slično, navode sa studija uz dodatak da zadržavaju pravo promjene termina ukoliko dođe do naknadnih promjena u kalendaru i vremeniku ispita državne mature ili drugih nepredvidivih okolnosti.

Sve detalje vezane uz dodatnu provjeru za upis studija logopedije u Rijeci možete pročitati ovdje.
Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.