Pretraga

EFZG postigao uspjeh kakvim se može pohvaliti samo 1% ekonomskih i poslovnih škola u svijetu

A- A+

Ekonomski fakultet u Zagrebu (EFZG) postao je dio elitne zajednice ekonomskog obrazovanja. Uz AACSB i EQUIS akreditacije, osvojili su i AMBA akreditaciju. To čini tzv. ‘trostruku krunu’ akreditacija koju ima manje od jedan posto ekonomskih fakulteta i poslovnih škola u svijetu. Posljednja akreditacija, navode s fakulteta, potvrđuje najviše standarde kvalitete u poslovnom obrazovanju, osiguravajući svojim studentima usklađeno obrazovanje s globalnim trendovima.

Zgrada Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Foto: EFZG

Ekonomski fakultet u Zagrebu ostvario je iznimno postignuće. Naime, uz AACSB i EQUIS akreditacije, osvojili su i AMBA akreditaciju. To čini tzv. ‘trostruku krunu’ akreditacija koju ima manje od jedan posto ekonomskih fakulteta i poslovnih škola u svijetu. EFZG je postao 128. član ove elitne globalne zajednice ekonomskog obrazovanja. Navedene akreditacije dodjeljuju tri najveće i najutjecajnije globalne akreditacijske organizacije, označavajući najviše standarde kvalitete i izvrsnosti u poslovnom obrazovanju.

Proces dobivanja trostruke akreditacije bio je dugotrajan i izazovan, zahtijevajući godine predanog rada, samoevaluaciju i rigorozne recenzije od strane akreditacijskih panela i timova, navode s EFZG-a. Strogi postupci ocjenjivanja od strane AACSB-a, EQUIS-a i AMBA-e u području studenata i studijskih programa, nastave, internacionalizacije, istraživačkih rezultata, društvene dogovornosti te utjecaja profesora, studenata i alumnija u zajednici, mjerila su kvalitete koja ovaj zagrebački fakultet kao jedina trostruko akreditirana institucija u Hrvatskoj ima.

Izdvojeni članak
upis na fakultet_indeks_postani studet_studiranje

Koliki je bio bodovni prag za upis na fakultete u 2023.? Evo liste za sve studije

Osiguranje ‘trostruke krune’ akreditacija predstavlja jamstvo da studenti Ekonomskog fakulteta Zagreb dobivaju obrazovanje usklađeno s najrelevantnijim svjetskim trendovima, pripremajući ih za ulogu učinkovitih lidera u globalnom poslovnom okruženju. Osim toga, ove akreditacije potvrđuju izvrsnost u područjima kao što su nastava, istraživanje, internacionalizacija i društvena odgovornost, čime se EFZG ističe kao vodeća institucija u Republici Hrvatskoj.

Profesorima, studentima, alumnijima i ostalim dionicima ovaj uspjeh pruža poticaj da nastave s inovacijama u obrazovanju i istraživanju, te da zajedno oblikuju budućnost koja odražava predanost izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju, navode s fakulteta. Uoči svog 104. rođendana, EFZG slavi ovo postignuće uz svijest da je suradnja sa svim dionicima ključna za daljnji napredak i uspjeh u budućnosti.