Pretraga

FER pokreće tri nova studija: Otkrili kad bi mogli upisivati prve studente

A- A+

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva uvodi tri nova diplomska studijska programa i to na engleskom jeziku. Strani, ali i domaći, studenti tako će na FER-u moći studirati Elektrotehniku i informacijsku tehnologija, Informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te Računarstvo. Prve studente upisivat će iduće godine, a nastava bi im trebala početi u listopadu 2021.

foto: FER eSports

Pored tradicionalno izuzetno velikog interesa naših maturanata za studijske programe Fakulteta elektrotehnike i računarstva (više od 1000 kandidata svake godine odabere FER kao prvi izbor), FER u prosjeku godišnje zabilježi i nemali broj upita stranih studenata koji bi željeli nastaviti svoje obrazovanje upravo na FER-u, kažu s tog fakulteta.

No strani studenti više neće imati te probleme. Jer, Fakultet elektrotehnike i računarstva uvodi tri nova diplomska programa na engleskom jeziku: Elektrotehniku i informacijsku tehnologija, Informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te Računarstvo.

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

FER objavio plan nastave za jesen: Pozvali studente da uzmu smještaj

Razvili su ih u sklopu projekta ‘Međunarodni sveučilišni diplomski studijski programi iz elektrotehnike i računarstva – FER-IN’, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

S FER-a se, vjerujemo s pravom, hvale kako će novi programi biti i više nego aktualni.

– Elektrotehnika i računarstvo predstavljaju najpropulzivnije sektore u smislu ostvarenih prihoda i mogućnostima pri zapošljavanju, a prema relevantnim projekcijama potrebe za brojem zaposlenih u ovim sektorima rast će i nadalje u svim projekcijskim razdobljima. Novi, moderni i atraktivni studijski programi FER-a usklađeni su s najboljim svjetskim uzorima te odgovaraju potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu, kažu.

Prve studente upisivat će za godinu dana, kako bi im nastava započela u akademskoj godini 2021./22.

Budućim studentima se očito smješi i posao. Naime, FER-u je partner na projektu Schneider Electric, poduzeće koje nudi kreativna i inovativna radna mjesta u više od 100 zemalja svijeta.

Novi studijski programi još su u postpuku akreditacije, a pronaći ih možete na stranicama FER-IN-a.