Pretraga

FER se pohvalio novoupisanim studentima: Otkrivaju iz kojih škola im dolaze najbolji brucoši

A- A+

Najbolja maturantica generacije Iva Barać, koja će za svoje bezgrešne ispite iz Matematike i Fizike dobiti i vrijednu novčanu nagradu Soljačić, upisala je FER. Pohvalili su se time s ove ugledne institucije, ali naglašavaju da načelno najbolji maturanti u državi, biraju studirati na FER-u.

Foto: Anton Mezulić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Ovo je najbolja maturantica u generaciji: Jedina riješila Matematiku i Fiziku bez greške

U vrlo informativnom te statistikom potkrijepljenom članku na svojim stranicama, navode da je od 640  brucoša, njih 429 među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Matematike A razine. a njih 445 je među tisuću najboljih maturanata prema državnoj maturi iz Fizike. U presjeku, više od polovine upisanih brucoša odnosno njih 343, među najboljih je tisuću maturanata iz oba predmeta.

Osim toga navode kako i interes kandidata za FER raste iz godine u godinu pa je tako ovoga puta FER kao prvi izbor na listi prioriteta imalo preko 1.200 maturanata.

Ono što nam je poznato je da na FER dolaze studirati kandidati iz cijele Hrvatske. No, s FER-a dopunjavaju taj opći podatak time iz kojih su škola pristigli učenici, koji su ostvarili 5% najboljih rezultata pri upisu. To su učenici: XV. gimnazije, II. gimnazije, V. gimnazije, Gimnazije Lucijana Vranjanina, III. gimnazije iz Splita, Tehničke škole Ruđera Boškovića, Srednje škola fra Andrije Kačića Miošića, Srednje škole Mate Blažine iz Labina, Tehničke škole Zagreb, III gimnazije iz Osijeka, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Gimnazije iz Požege, Gimnazije Matije Mesića, Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Gimnazije Matije Antuna Reljkovića te Gimnazija Franje Petrića iz Zadra.

Već smo naglasili da je najbolja maturantica u generaciji Iva Barać upisala FER, radi čega je prilikom upisa, bila i na kratkom druženju u Uredu dekana. A uz Ivu, FER će upisati još 150 brucošica, koje čine ukupno 23% generacije. S FER-a u zanosu naglašavaju da se time nastavlja i rast broj upisanih djevojaka.