Pretraga

[Foto] Evo kako izgleda gradnja nove menze i doma: Radovi dijelom bili pauzirani jer su ispod bili groblje i cesta iz rimskog doba

A- A+

Gradonačelnik Zadra i rektorica Sveučilišta u Zadru potpisali su sporazum o sufinaciranju izgradnje studentskog doma i restorana. Cijeli projekt na Novom kampusu u Zadru ukupne je vrijednosti 81.068.738,85 kuna, a Grad je od toga donirao 6.236.223,70 kuna dok je ostalo pokriveno novcem Europske unije i Ministarstva. Napravili smo fotografije s gradilišta na kojem radnici grade menzu i paviljone, a zanimljivo je da su radovi dva mjeseca bili zaustavljeni jer je ispod zemlje bilo pronađeno 200 grobova i cesta iz rimskog razdoblja. Završetak radova sada je predviđen za kraj travnja 2021.

Gradiliše Novi kampus Zadar – studentska menza i paviljoni / Foto: Silvija Vuković

Gradonačelnik Branko Dukić i rektorica zadarskog sveučilišta Dijana Vican potpisali su u petak, 22. svibnja 2020. Sporazum o sufinanciranju troškova gradnje u provedbi projekta Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru ukupne vrijednosti 81.068.738,85 kuna. Grad Zadar sufinancira ovaj projekt u ukupnom iznosu od 6.236.223,70 kuna.

Izdvojeni članak

U Zadru kreće gradnja menze i doma, poznato kada se očekuje useljenje studenata

Na gradilištu se već naziru nacrti studentske menze s paviljonima u kojima će biti smješteno 284 studentica i studenata. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, a posluživat će 3.800 obroka dnevno.

Kako stoji na stranicama Sveučilišta u Zadru, radovi su započeli 7. siječnja ove godine, a na dijelu gradilišta bili su obustavljeni na dva mjeseca zbog pronađenih arheoloških nalaza (oko 200 grobova i cesta iz rimskom razdoblja), pa su aktivnosti bile intenzivirane na dijelu objekta koji se nalazi istočno. Od 17. ožujka radovi se normalno odvijaju na cijelom gradilištu, te se izvode na prizemlju objekta površine oko 1.960 metara četvornih, u kojem se nalaze kuhinja, studentska menza, slastičarnica, uredi tehničkog osoblja te sanitarni čvorovi, kao i dva vanjska stubišta.

Završetak radova usklađen s provedenim arheološkim radovima predviđen je za 29. travnja 2021. godine.