Pretraga

Do kad više? Ponovno odgođen početak gradnje studentskog doma i menze u Zadru

A- A+

Novi studentski dom i menza u Zadru iščekuju se već godinama, a početak gradnje konačno je trebao biti ovog mjeseca. Međutim, kako to već kod nas biva, nedostajao je još jedan papir, pa je početak gradnje odgođene do kraja studenog.

Studentski dom u Zadru / Foto: Silvija Vuković

Rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican potvrdila nam je da gradnja zgrade studentskog doma i menze na novom kampusu u Zadru nije započela iako je bilo najavljivano da će se to dogoditi početkom listopada. Kako nam je rekla, nisu uspjeli pribaviti suglasnost u zadanom roku, pa su zatražili produljenje roka valjanosti ponude od odabranog ponuditelja Projektgradnje iz Gornje Vrbe.

Izdvojeni članak

Studenti našeg sveučilišnog grada dobivaju novi dom i menzu, a najviše ih muči što im je – dosadno

– Izvođenje radova na izgradnji Studenske menze sa studentskim paviljonima na lokaciji novog kampusa Sveučilišta u Zadru započet će nakon pribavljanja suglasnosti za preuzimanje obveza od nadležnih tijela, koju nismo dobili do 16. listopada do kada je trajao postupak javne nabave.

Pridržavajući se zakonskih okvira i mogućnosti, realizaciju izgradnje nastavljamo sa zahtjevom produljenja roka valjanosti ponude od odabranog ponuditelja Projektgradnja plus d.o.o. za jedan mjesec, točnije do 15. studenoga do kada očekujemo pribavljanje suglasnosti za preuzimanje obveza za izgradnju, napisala nam je Vican u odgovoru na naš upit.

Okvirni početak gradnje sada je kraj studenog ove godine, to jest, za nekih mjesec dana.

– U očekivanju suglasnosti od nadležnih tijela, potpisivanje ugovora s izvođačem te gradnja novog doma i studentske menze započela bi koncem studenog ove godine, rekla nam je rektorica Vican.

Zgrada menze sa studentskim paviljonima gradit će se na prostoru bivše vojarne i ŠRC Centra Franka Lisice, a taj smo prostor obišli u rujnu. Završetak gradnje, to jest useljenje studenata u novi dom očekuje se u akademskoj godini 2020./2021.