Pretraga

Dugo se čekalo: Počela gradnja studentskog doma i menze u našem sveučilišnom gradu

A- A+

U Novom kampusu Sveučilišta u Zadru jučer je položen kamen-temeljac za gradnju nove Studentske menze sa studentskim paviljonima u kojima će po završetku gradnje biti smješteno ukupno 284 studentica i studenata.

Foto: PR unizd.hr © Filip Brala

U Novom kampusu Sveučilišta u Zadru održana je jučer svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju budućeg studentskog doma i restorana. Kamen temeljac položili su studenti Sveučilišta, a početak gradnje prvom lopatom betona simbolično su označili rektorica Sveučilišta Dijana Vican i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić. 

Izdvojeni članak

Studenti našeg sveučilišnog grada dobivaju novi dom i menzu, a najviše ih muči što im je – dosadno

– Sveučilište u Zadru je od svog osnivanja 2002. godine sanjalo ovaj dan; dan kada će ovaj dio Grada, nazvan Novi kampus, istinski početi dobivati oblik sveučilišnog kampusa. Ulaskom u realizaciju idejnog rješenja pokazali smo duboku svijest da smo dio Europske Unije koja nam omogućuje korištenje financijskih sredstava za gradnju sveučilišne infrastrukture. Naša misija je društveno-kulturno i gospodarski pridonijeti razvoju u lokalnom, regionalnom i nacionalnom kontekstu, i to u jednome – činiti Hrvatsku zemljom prilika mladima za studij, život i rad; činiti Zadar gradom, a Zadarsku županiju područjem istinskih mogućnosti za mlade za studij, život i rad i svima drugima koji žele razvijati sebe i svoje životno i okruženje, istaknula je rektorica Vican prilikom predstavljanja projekta u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta.

U novoj zgradi studentske menze sa studentskim paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru bit će smješteno ukupno 284 studentice i studenta. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, posluživat će 3.800 obroka dnevno. Studenti će dobiti poseban prostor za učenje, dnevni boravak, praonicu, spremišta, čajne kuhinje i slastičarnicu.

Prema posljednjim najavama, očekuje se da bi useljenje u novi studentski dom moglo biti u akademskoj godini 2021./2022.