Pretraga

[FOTO] Ovo su nagrađeni studentski dizajnerski radovi koje možete pogledati i uživo na izložbi

A- A+

Na otvaranju bijenalne izložbe dizajna 21/22 u Laubi dodijeljene su i nagrade najboljim dizajnerima, a među nagrađenim radovima bili su i oni studentski. Nagrade su se dodjeljivale kroz osam kategorija pa je tako je nagradu za najbolji dizajn ambalaže odnio student za dizajn bombona Bronhi, a studenti su se natjecali još i za najbolji modni i odjevni profesionalni dizajn, za profesionalni dizajn u digitalnim medijima i dizajn interakcija kao i za profesionalni dizajn vizualnih komunikacija za publikacije.

Nagrađeni studentski dizajnerski radovi

Nagrađeni studentski dizajnerski radovi | Foto: Hrvatsko dizajnersko društvo

Sve do 22. siječnja ove godine možete posjetiti bijenalnu izložbu dizajna 21/22 u Laubi gdje su izloženi i nagrađeni studentski dizajnerski radovi. Nagrađeno je osmero studenata od ukupno 66 studentskih radova koji su pristigli, a sveukupno je izloženo 324 profesionalnih i studentskih dizajnerski radova.

– Rast same izložbe je zamjetan, ova godina donijela je najviše prijavljenih radova, kao i najviše selektiranih, tako da su od jučer predstavljeni dizajnerski projekti koji su ocijenjeni kao najbolji u protekle dvije godine. Stoga i nije tako neočekivano da je sinoć dodijeljeno i više nagrada i priznanja nego ikad prije, rekli su iz Hrvatskog dizajnerskog društva.

Veliku nagradu odnijela je studentica za rad ‘Podravski hige’

Izložba hrvatskog dizajna središnja je strukovna dizajnerska manifestacija koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja, podijeljene u ukupno osam profesionalnih i studentskih kategorija: Dizajn vizualnih komunikacija, Industrijski i produkt dizajn, Dizajn u digitalnim medijima i dizajn interakcija, Dizajn ambalaže, Modni i odjevni dizajn, Cjeloviti projekt i proizvod, Prostorne i grafičke intervencije i sistemi te Koncept, inicijativa i kritički dizajn.

Veliku nagradu HDD-a dobio je studentski rad ‘Podravski hige’ studentice Martine Petric. Nagradu za za modni i odjevni profesionalni dizajn dobile su dvoje studenata, Nika Vrbica za svoj rad pod nazivom ‘Nautilus 21’ i student Vicko Racetina za rad ‘DELIRIUM(A,O)’.

Student oduševio dizajnom za Bronhi i kutiju pizze

Za dizajn ambalaže u studentskoj kategoriji nagrađen je Luka Grković za ‘Bronhi’, a dobio je i posebno priznanje za dizajn kutije pizze koja na poleđini ima šahovsku ploču i kartonske figure. Nagradu za profesionalni dizajn u digitalnim medijima i dizajn interakcija dobio je student Ivan Vrček  za svoj rad ‘Uberi’.

Za profesionalni dizajn vizualnih komunikacija za publikacije Kunsthalle Wien nagradu je osvojila studentica Klara Heberling za seriju fanzina o mentalnim bolestima. Nagradu za industrijski i produkt dizajn dobila je studentica Ema Čimbur za svoju ‘Svemirsku terasu’, a student Toni Bilić za rad ‘Casein – inovativni sustav održive ambalaže za samostalnu izradu’.

U fotogaleriji ispod možete pogledati studentske radove koji su dobili posebna priznanja, a cijelu izložbu možete pogleati i online.