Pretraga

Franjevci otvorili natječaj: Studenti mogu dobiti besplatan smještaj u domu u Zagrebu

A- A+

Kao i prethodnih godina, Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca raspisala je Natječaj za besplatni smještaj studenata u ‘Domu sv. Antuna Padovanskoga’ u Zagrebu. Mjesto u domu mogu dobiti muški katolički studenti, a prednost imaju oni slabijeg imovinskog statusa.

učenički dom

Foto: Nguyen Dang Hoang Nhu, Unsplash

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca raspisuje Natječaj za besplatni smještaj studenata u ‘Domu sv. Antuna Padovanskoga’ u Zagrebu na adresi Sveti Duh 33, za akademsku godinu 2022./2023.

– Smještaj je namijenjen katoličkim studentima svih fakulteta, isključivo mladićima, a prednost će imati kandidati slabijeg imovinskog stanja i boljeg prosjeka ocjena, iz obitelji s brojnijom djecom, koji već ne uživaju studentsku stipendiju, ili neku drugu financijsku pomoć slične kategorije, navedeno je u natječaju.

Prijave se primaju do 18. kolovoza, a od dokumenata je potrebno dostaviti:

  • pisanu molbu s obrazloženjem zbog čega kandidat traži smještaj u ‘Domu sv. Antuna Padovanskoga’;
  • slabo imovinsko stanje u obitelji potkrijepiti potvrdom socijalnog ureda;
  • pismenu preporuku vlastitog župnika koji poznaje kandidata s jamstvom da je kandidat praktični vjernik;
  • presliku osobne iskaznice; krsnog lista; rodnog lista; domovnice; maturalne svjedodžbe;
  • potvrdu o upisanom fakultetu;
  • Potvrde i priznanja o sudjelovanju na natjecanjima na svim nivoima i postignuta priznanja i nagrade (ako ih kandidat ima) kao i potvrde ili preporuke od nadležnih osoba i institucija za one koji su u posljednjih 12 mjeseci obavljali volonterski rad.

Uvjet za produljenje boravka studentima koji su već boravili u domu je potvrda da je student položio sve ispite iz protekle godine.

Studenti prijave šalju na adresu:

Dom sv. Antuna Padovanskoga (za natječaj)
Sveti Duh 33
10 000 Zagreb
Rezultati će biti objavljeni na internetskim stranicama: www.ofmconv.hr i www.veritas.hr te na na Facebook stranici Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog.