Pretraga

Hrabri studenti suzbili požar na Filozofskom fakultetu

A- A+

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu danas je oko podne izbio požar zbog kojega su vatrogasci evakuirali studente. Požar je buknuo u fakultetskoj garderobi koja se nalazi u podrumu, nakon čega se velika količina dima proširila aulom. Dok je portir zvao vatrogasce, dio studenata je kroz razbijeni prozor s aparatima za gašenje požara uspješno suzbio plamen. Dekan FFZG-a Damir Boras je rekao da je panika nastala zbog ‘zadimljene klupe’ te da je sad situacija pod kontrolom. Studenti su se ubrzo vratili na predavanja, međutim, uzrok izbijanja požara još uvijek nije poznat.

Foto: KSFF Facebook

U podrumskim prostorijama Filozofskog fakulteta u Zagrebu danas oko podne buknuo je požar. Iz nepoznatog razloga zapalila se garderoba te je velika količina dima vrlo brzo ispunila cijelu aulu fakulteta. Portir je nazvao vatrogasce, a u međuvremenu je nekolicina studenata pohitala u garderobu s aparatima za gašenje požara.

Izdvojeni članak

Studenti s Filozofskog udružili snage u informiranju svijeta o Hrvatskoj

Studenti upali u zapaljenu garderobu s aparatima u rukama

– Nismo mogli doći do garderobe pa smo s vanjske strane fakulteta razbili prozor i počeli gasiti plamen. Potrošili smo 15-ak aparata, a onda su stigli vatrogasci koji su nastavili suzbijati plamen zbog kojega se fakultetom proširila velika količina dima, rekao nam je Božidar Baković, jedan od studenata koji je sudjelovao u akciji gašenju požara.

Po dolasku vatrogasaca, svi studenti su zbog sigurnosnih razloga evakuirani. S obzirom da se vrlo brzo suzbilo širenje dima te ugasio preostali plamen, studenti su se ubrzo vratili na svoja predavanja.

Paniku je digla ‘zadimljena klupa’

– Zapalila se jedna klupa u podrumu fakulteta koja je počela dimiti pa su studenti digli paniku. Međutim, situacija nije bila ozbiljna, a na portirov poziv vrlo brzo su stigli vatrogasci koji su riješili problem, rekao nam je dekan FFZG-a Damir Boras.

Dodao je kako još nije poznat uzrok zbog kojega je izbio požar, ali da je na svu sreću situacija u kratkom roku dovedena pod kontrolu.