Pretraga

Hrvatsko sveučilište ušlo u suradnju s prestižnim MIT-om, evo što to znači za mlade

A- A+

Sveučilište Algebra objavila je da će biti domaćin prvog europskog MIT Bootcamps programa koji će trajati od 8. do 14. lipnja 2024. godine. Riječ je o događaju koji, prema riječima Algebre, predstavlja važan korak u internacionalizaciji hrvatskog obrazovnog sektora te u jačanju položaja Zagreba kao središta inovacija.

mlade djevojke razgovaraju za stolom na kojemu su papiri i olovke

Foto: Canva

Sveučilište Algebra bit će domaćin prvog europskog MIT Bootcamps programa na temu Innovation Leadership od 8. do 14. lipnja 2024. Ovaj ekskluzivni tjedan intenzivnog obrazovanja održat će se na novom zagrebačkom kampusu Sveučilišta Algebra.

Program za jačanje položaja Zagreba kao središta inovacija

MIT Bootcamps, poznat po poticanju kreativnosti i disruptivnog razmišljanja, odabrao je Zagreb i Sveučilište Algebra za svoj prvi program na europskom kontinentu. Kako navode s Algebre, ovaj događaj predstavlja važan korak u internacionalizaciji hrvatskog obrazovnog sektora te u jačanju položaja Zagreba kao središta inovacija.

Program, koji uključuje radionice, predavanja i seminare, namijenjen je mladim inovatorima, liderima i budućim poduzetnicima koji žele unaprijediti svoje vještine i ostaviti trag u globalnom inovacijskom okruženju. Prijave su otvorene do 13. ožujka putem ove poveznice, a ranije prijave omogućuju povoljnije cijene.

– Iznimno smo ponosni na to da baš Sveučilište Algebra ima priliku dovesti ovaj prestižni program u Hrvatsku, u Zagreb. Zagreb, uz to što je i atraktivno turističko odredište, jedna je od vodećih europskih regija u području inovacija. Na nedavno objavljenoj Europskoj ljestvici inovacija Zagreb se našao među regijama koje se karakteriziraju kao snažni inovatori, izjavio je Hrvoje Josip Balen, član Uprave Sveučilišta Algebra.

Izdvojeni članak

Visoko učilište Algebra novu akademsku godinu započinje s rekordnom brojkom od 2.000 studenata

Hrvatska kao destinacija za vrhunsko obrazovanje

Sudionici MIT Bootcampsa imat će priliku raditi s timovima iz cijelog svijeta i suočiti se s izazovima izgradnje poduzetničkih pothvata, uz podršku trenera obučenih na MIT-u. Ovaj program pružit će polaznicima nezaboravno iskustvo koje će im pomoći u razvoju njihovih poduzetničkih vještina i mreža te upoznavanju Hrvatske kao destinacije za vrhunsko obrazovanje i inovacije.

Osim Bootcampsa, posebno zanimljiv dio programa je i TREK koji se održava tri dana radnije u Rovinju, Puli te Svetoj Nedelji. Fokus TREK-a je na produkt menadžmentu.