Pretraga

Iako službeno otvoren prije 11 mjeseci, studentski dom još ne radi: Pitali smo MORH kada će ga otvoriti

A- A+

Hrvatska vojska u Ilici je izgradila impozantni ‘maskirni’ neboder u kojem će u budućnosti biti smješteni kadeti oružanih snaga, studenti Sveučilišta obrane i sigurnosti. No, iako je Smještajni objekt ‘Vukovar’,kako se taj studentski dom službeno zove, premijer otvorio još u svibnju 2020., on do danas nije u funkciji. Iz MORH-a kažu da će biti useljiv u drugoj polovici godine.

foto: MORH

– Smještajni objekt „Vukovar“ na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ bit će useljiv nakon provedbe postupka opremanja što je prezentirano kroz godišnji Plan nabave Ministarstva obrane za 2021. godinu. S obzirom da je postupak javne nabave u tijeku, očekuje se kako će građevina biti useljiva u drugoj polovici godine, odgovaraju na naš upit iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

No, smještani objekt smješten u impozantnom maskirnom neboderu u Ilici službeno je otvoren još u svibnju 2020.

Izdvojeni članak

[FOTO] I vojska otvorila studentski dom: Evo gdje će živjeti budući časnici

Izgradnja objekta je započela krajem 2016. godine, radove je izvodila tvrtka Lavčević d.d. Iako se kao prvotni trošak izgradnje spominjalo 47 milijuna kuna s PDV-om, radovi su malo poskupili.

– Trenutno je u tijeku izrada okončanog obračuna izvedenih radova. Ukupni iznos radova iznosit će 60.588.243,93 kuna s PDV-om, kažu iz MORH-a.

Budući da je vojska dobila svoje sveučilište, zanimalo nas je hoće li o zgradi brinuti Sveučilište obrane i sigurnosti ‘Dr. Franjo Tuđman’ kada ono krene s radom.

– Vezano za upravljanje smještajnim objektom, možemo Vas izvijestiti da se predmetna građevina Odlukom ministra obrane daje na privremeno korištenje i upravljanje Oružanim snagama Republike Hrvatske, zaključuju iz Ministarstva obrane.

POGLEDAJTE GALERIJU: