Pretraga

Idete na Erasmus u zemlju gdje ne znate nikoga? Uključite se u ovaj program

A- A+

ESNbuddy program namijenjen je sparivanju internacionalnih studenata s ‘ESNbuddyjem’, lokalnim studentom koji je voljan pomoći dolaznom studentu da stane na noge pri dolasku u novu državu. Sve što je potrebno za prijavu je napraviti profil na aplikaciji Papaya i odgovoriti na nekoliko pitanja.

Erasmus Student Network (ESN) Zagreb ima rješenje za studente koji su na Erasmusu te se osjećaju kao da im je svaki dan rutina. Riječ je o ESNbuddy programu koji je usmjeren na sparivanje internacionalnih studenata s ‘ESNbuddyjem’, odnosno lokalnim studentom koji mu je voljan pomoći da stane na noge u prvih nekoliko tjedana dolaska u novu državu.

Izdvojeni članak

Što se događa s mjestom u domu kad student ode na Erasmus? ‘U ovom slučaju je problem sa onima koji iskorištavaju sistem’

Osim toga, ESN Zagreb pripremio je još nešto za one koji žele poboljšati drugi jezik – Language Tandem. Naime, ako, primjerice, student iz Slovenije želi naučiti talijanski, dodjeljuje mu se partner koji želi naučiti slovenski, a koji govori talijanski. Međusobno tako imaju priliku na jednostavan način poboljšati svoje poznavanje stranih jezika.

Uz to, napominju kako se za pronalazak kompatibilnog ESNbuddyja mogu ispuniti This or That pitanja. Prijave za ESNbuddy program otvorene su do 31. kolovoza.